Nieuws Mechelen Van Eyck opent restaurant Martinique bij KV Mechelen

Van Eyck opent restaurant Martinique bij KV Mechelen

Van Eyck opent restaurant Martinique bij KV Mechelen

Groep Van Eyck opent op 7 maart aansluitend aan het business-center in het AFAS Stadion van KV Mechelen zijn restaurant Martinique. Het restaurant mikt in de eerste plaats op een businesspubliek, maar ook bezoekers uit de privésfeer die houden van culinaire kwaliteit in een aangename omgeving zijn welkom.

Martinique is een concept van Groep Van Eyck, die bij KV al jaren de catering voor de VIP’s verzorgt. De naam verwijst naar het gelijknamige Mechelse restaurant op de Korenmarkt, de favoriete stek van veel KV-spelers. “Het was een idee van Piet den Boer om de naam Martinique te gebruiken. Het restaurant sloot de deuren in 2014 na het tragische overlijden van zaakvoerder Jean-Pierre Jacobs. We hebben dit natuurlijk afgestemd met zijn weduwe Vicky Weyens. Die steunt ons initiatief. We kregen van haar zelfs enkele decorstukken. Zo zal onder andere de bekende grappafles hier een nieuw leven krijgen.”

Groep Van Eyck ontwikkelde Martinique op basis van hun ervaring in o.a. Resto Link 21 in Herentals, het bekende business-center langs de E313. “Het restaurant bevindt zich in het AFAS Stadion. Er is dus een evidente link met het voetbal. Maar we willen net dat tikkeltje verder gaan en mikken op een ruimer publiek dan alleen maar liefhebbers van voetbal”, zegt bedrijfsleider Jan Van Eyck nadrukkelijk. “De locatie met zicht op het veld is een fijne extra. Maar daar blijft het bij. Je zou het zo kunnen zeggen: Mechelen heeft er een goed restaurant bij dat goed bereikbaar is en gratis parking biedt. En dat restaurant ligt toevallig in een voetbalstadion.”

Het interieur van Martinique is stijlvol en biedt rust en zakelijke warmte, met een aantal speelse verwijzingen naar rood-geel. “De ideale omgeving voor een relaxte maaltijd”, zegt chef Bart Van Roy. “Martinique zal culinair staan voor smaakvol, eigentijds, eigenzinnig en authentiek. We willen een reputatie opbouwen als verfijnde keuken met een eigentijdse toets. We gaan daarom resoluut voor een relatief beperkte kaart waar vers de norm is en streekgerechten volop tot hun recht komen. Het zou niet anders mogen met een veiling in de onmiddellijke omgeving.”

Martinique wil de place-to-be zijn voor de zakelijke bezoeker. Met onder andere een permanente aanwezigheid voor de Sky Offices, maar ook voor ontbijten en lunches en arrangementen voor meetings. “Martinique heeft alle troeven om dé ontmoetingsplaats te zijn voor ondernemers en organisaties”, besluit Jan Van Eyck.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.