Nieuws Mechelen Van Hool bouwt als eerste een elektrische dubbeldekker touringcar

Van Hool bouwt als eerste een elektrische dubbeldekker touringcar

Van Hool bouwt als eerste een elektrische dubbeldekker touringcar

KONINGSHOOIKT – Busconstructeur Van Hool bouwt als eerste constructeur ter wereld een 100% batterij-elektrische dubbeldekker touringcar. Het voertuig biedt plaats aan 69 reizigers en heeft een actieradius tot 500 km. De bus is bestemd voor de Noord-Amerikaanse markt, en zal daar vooral worden ingezet voor comfortabel woon-werkverkeer van werknemers en/of regelmatige transporten van personen.

Precies één jaar geleden werd de eerste 100% batterij-elektrische touringcar van Van Hool, de CX45E, verscheept naar de Verenigde Staten. De voorbije decennia bouwde Van Hool reeds meer dan 1.200 voertuigen met een elektrische aandrijving (waterstof, trolley, batterij, hybride). Zowel de CX45E als de gloednieuwe TDX25E gebruiken elektrische (hoofd)componenten.
Volgens Filip Van Hool, CEO Van Hool, reageren de Amerikaanse klanten zeer enthousiast op de eerste batterij-elektrische touringcar, de CX45E. „Daarom zijn we snel aan het werk gegaan voor de ontwikkeling van een batterij-elektrische dubbeldekker, die een hogere passagierscapaciteit heeft. De opgedane ervaringen met elektrische aandrijvingen uit het verleden en recent met de CX45E hebben ons echt wel geholpen bij het snel ontwikkelen en uitvoerig testen van de nieuwste Van Hool dubbeldekker, de TDX25E.”

De Verenigde Staten zijn voor Van Hool een tweede thuismarkt want nergens ter wereld is de vraag naar hun dubbeldekkers zo groot als in de USA. ”34 jaar geleden startte de samenwerking tussen Van Hool en haar verdeler op de Noord-Amerikaanse markt, ABC Bus Companies Inc. Na al die jaren hard werken zijn we er samen in geslaagd om Van Hool op de kaart te zetten in Amerika. Er rijden vandaag meer dan 11.000 Van Hool autocars en bussen op de Amerikaanse wegen voor vele klanten, onder andere voor een aantal grote Silicon Valley-bedrijven die pendeldiensten voor hun medewerkers organiseren. Door de vraag van een aantal klanten naar vol-elektrisch aangedreven voertuigen, hebben we bij Van Hool gezocht naar een oplossing”, besluit Filip Van Hool.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.