Nieuws Mechelen Van Hool bouwt tankcontainers BASF

Van Hool bouwt tankcontainers BASF

Van Hool bouwt tankcontainers BASF

Van Hool uit Koningshooikt is met de productie van 482 tankcontainers gestart. Deze zullen door BASF in het Duitse Ludwigshafen worden ingezet voor het transport van diverse chemische producten. Filip Van Hool, ceo Van Hool: “Met deze specifieke ontwikkeling voor BASF bevestigt de business unit Industriële Voertuigen meer dan ooit haar plaats op de wereldkaart als toonaangevend ontwerper en constructeur van tankcontainers voor het vervoer van vloeistoffen en gassen.”

Gedurende ruim twee jaar hebben Van Hool en BASF samen deze innovatieve tankcontainers ontwikkeld. “De samenwerking tussen van Hool en BASF heeft er toe geleid dat we een revolutionair product hebben ontwikkeld dat het transport van chemische producten ingrijpend zal veranderen”, zegt Erik Taeymans, directeur Industriële Voertuigen bij Van Hool. “De door Van Hool en BASF ontwikkelde tankcontainer is geoptimaliseerd voor het spoorvervoer en zal mogelijk meer wegtransport van chemische goederen naar het spoor verschuiven. Dat komt het verkeer op de weg en het milieu ten goede.”

Het betreft 45’ tankcontainers met een lengte van 13,7 meter en 52’ tankcontainers van 15,8 meter lang, met een laadvermogen van 66 à 67 ton. De containers zijn geladen stapelbaar en kunnen gebruikt worden voor opslag van vloeistoffen. De tankcontainers kunnen uitgerust worden met moderne isolatietechnieken en verwarmingsmogelijkheden. BASF is van plan de nieuwe 45’ tankcontainers onmiddellijk in te zetten. Dit jaar worden nog zo’n 90 stuks en 2 prototypes afgeleverd. De rest van het order wordt in 2018 geleverd.

Onafhankelijk constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen Van Hool werd opgericht in 1947. Het overgrote deel van de productie is bestemd voor Europa en Amerika. Van Hool produceert jaarlijks zo’n 3.000 industriële voertuigen. Het bedrijf telt wereldwijd 4.450 medewerkers, waarvan het grootste deel in de productievestigingen in Koningshooikt (België) en in Skopje (Macedonië).

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.