Nieuws Mechelen Van Hool levert elektrische trambussen aan Malmö

Van Hool levert elektrische trambussen aan Malmö

Van Hool levert elektrische trambussen aan Malmö

KONINGSHOOIKT – Van Hool, onafhankelijk producent van bussen, touringcars en industriële voertuigen heeft een contract afgesloten met Nobina, de grootste personenvervoermaatschappij in Scandinavië, voor de levering van 21 batterij-elektrische dubbelgelede. Deze trambussen zullen vanaf midden 2022 in Malmö (Zweden) ingezet worden voor het openbaar personenvervoer.

Volgens Filip Van Hool, CEO van Van Hool bevestigt deze bestelling het vertrouwen dat Nobina heeft in Van Hool. “Dit is een nieuwe, belangrijke referentie voor Van Hool en vormt het onmiskenbare bewijs van de technologische kracht van het bedrijf in Koningshooikt. Van Hool zet vol in op 100% zero emissie toepassingen in haar bus-gamma. We zijn er van overtuigd dat de verschillende 100% zero-emissie oplossingen die we aanbieden: batterij-elektrisch, waterstof en trolley, afhankelijk van de plaatselijke toepassing, een antwoord kunnen geven op de vergroening van de bus-vloten waar de openbare vervoersmaatschappijen wereldwijd mee bezig zijn. We hebben tot op heden ruim 1.200 elektrisch aangedreven voertuigen afgeleverd. De sterkte van Van Hool bestaat erin dat we zeer veel ervaring hebben opgebouwd in verschillende types voertuigen.”

Wij zijn trots dat we samen met Skåneftrafiken en Van Hool op de ingeslagen weg kunnen doorgaan door de volgende generatie volledig elektrische, emissievrije trambussen van 24 meter als eerste in hun soort in Scandinavië te introduceren. Daarmee dragen we bij aan de verdere ontwikkeling van een moderne, veilige en duurzame oplossing voor het openbaar vervoer in Malmö”, zegt Jens Råsten, Fleet Manager van de Nobina Group.

De Exqui.City combineert de flexibiliteit van een bus met de efficiëntie van een tram. De trambussen hebben een duidelijk futuristisch design en een hoog niveau van comfort met airconditioning, een laag geluidsniveau en zachte verlichting. De toegankelijkheid is optimaal met een lage instap en een vlotte toegang dankzij de vier dubbele deuren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.