Nieuws Mechelen Van Hool verscheept eerste elektrische touringcar naar de USA

Van Hool verscheept eerste elektrische touringcar naar de USA

Van Hool verscheept eerste elektrische touringcar naar de USA

KONINGSHOOIKT – Van Hool, de Belgische constructeur van bussen, touringcars en industriële voertuigen, heeft het eerste exemplaar van de CX45E, een 100% batterij-elektrische touringcar, naar de USA verscheept. In het eerste semester van 2021 volgen nog eens 10 stuks richting USA.

De CX45E is een vol-elektrisch aangedreven autocar voor de Noord-Amerikaanse markt. Proterra, een toonaangevend Amerikaans producent van batterijtechnologie voor zware voertuigen, werd door Van Hool geselecteerd voor de toelevering van de E2 batterijtechnologie. Het 100% elektrisch aangedreven voertuig heeft een actieradius tot 500km, afhankelijk van de klimatologische omstandigheden en de topografie van het traject. De CX45E zal vooral worden ingezet voor woon-werkverkeer van groepen medewerkers en/of regelmatige transporten van personen.

Filip Van Hool, CEO bij Van Hool, gaf volgende toelichting. “Met deze aankondiging wordt het allemaal heel concreet. Enkele jaren geleden zetten we de eerste technische ontwerpen van de CX45E op papier, en vandaag vertrekt het resultaat vanuit België naar de USA. We kunnen uiteraard bogen op de jarenlange ervaring die we de afgelopen decennia hebben opgebouwd bij het ontwerpen en produceren van elektrische bussen. En we zetten onverminderd onze inspanningen hierin verder om in de toekomst milieuvriendelijke en kostenefficiënte elektrische voertuigen op de markt te brengen zowel in Europa als op onze tweede thuismarkt, Noord-Amerika.”

“Hoewel nog niet zo concreet als in Noord-Amerika, zien we ook in Europa een groeiende interesse voor een Europese versie van de elektrische autocar. We maken ons sterk dat we, met de opgedane ervaringen bij de ontwikkeling van de CX45E, klaar staan om snel een oplossing te bieden voor klanten die hier naar op zoek zijn, mocht de interesse in Europa meer concreet worden.”

De CX45E werd ontworpen en ontwikkeld in het Belgische moederbedrijf in Koningshooikt, en ook de eerste prototypes werden hier gebouwd. De productierijpe versies van de 10 geplande CX45E’s in het eerste semester van 2021 komen eveneens uit de Belgische productievestiging. Vanuit Koningshooikt rijden de voertuigen naar Zeebrugge voor verscheping naar de USA.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.