MyPrice-vestiging aan de Varkensmarkt in Boom. Foto bar MyPrice-vestiging aan de Varkensmarkt in Boom. Foto bar

Van oorsprong Russische discounter opent mogelijk dan toch winkel in Boom

MyPrice kan mogelijk binnen een aantal dagen toch de deuren openen aan de Varkensmarkt in Boom. In een dialoog met het lokaal bestuur werd een en ander uitgeklaard omtrent de vragen die waren gerezen. Het brandveiligheidsattest zou deze week mogelijk ook in orde zijn.

MyPrice, een discounterketen van Russische oorsprong met erg scherpe prijzen, had in principe vorige week vrijdag de deuren willen openen. Het gaat om een pop-up exploitatie gedurende een periode van maximum 4 x 30 dagen.

Maar doordat een aantal vragen was gerezen, onder meer rond de herkomst van de producten en de mobiliteit, maar vooral ook omdat het verslag van de brandweerkeuring bij de gemeente nog niet binnen was, moest de opening worden verdaagd.

De zaakvoerder en schepen van Lokale Economie Tom Dewandelaere (Samen2850) gingen intussen in dialoog. “Zij benadrukken dat er geen producten uit Rusland worden ingevoerd”, zegt de schepen.

Mobiliteit

“Wij voeren alleen producten in vanuit de Europese Unie en een klein deeltje vanuit Oekraïne”, bevestigt de woordvoerster van MyPrice. “Ook rond de mobiliteit zijn afspraken gemaakt. Voor de opstart hadden we grote vrachtwagens nodig om de grote hoeveelheid goederen in bulk aan te voeren, maar voor de verdere bevoorrading worden kleinere vrachtwagens ingezet”, verzekert ze.

“We hebben alles gedaan wat de gemeente heeft gevraagd en hebben alle nodige vergunningen. De keuring van de brandweer was trouwens gunstig, alleen was het blijkbaar nog wachten op het verslag om het brandveiligheidsattest, door de burgemeester, te kunnen afleveren. Door vakanties zat daar blijkbaar vertraging op. Een exacte openingsdatum kunnen we nu nog niet voorop stellen, maar alles staat klaar in afwachting van groen licht.”