Nieuws Mechelen Van Roey ICT Group zet samenwerking op met Sirvo

Van Roey ICT Group zet samenwerking op met Sirvo

Van Roey ICT Group zet samenwerking op met Sirvo

Van Roey ICT Group, die ook een vestiging heeft in Mechelen, neemt samen met PFL uit Lille een participatie in de start-up Sirvo, die vanuit Antwerpen werkt aan een digitaal platform voor de zorgsector.

“Belangrijker dan de financiële inbreng is de expertise die beide ondernemingen toevoegen”, zegt Raf Van Den Plas, oprichter en manager van Sirvo. Het bedrijf bouwt, samen met instellingen voor mensen met een beperking, aan een softwarepakket waar binnen zo’n instelling alle informatie wordt gecentraliseerd.

Sirvo werd opgericht in september 2014 en is sindsdien bezig met de ontwikkeling van het platform in samenwerking met 14 voorzieningen uit heel Vlaanderen. “Ze werken nu nog met systemen uit de jaren ’80 en ’90 en informatie zit heel verspreid”, vertelt Raf Van Den Plas. “We luisteren heel goed naar hun noden en integreren die binnen één oplossing.” Het softwarepakket digitaliseert de versnipperde informatie en maakt ze op het juiste moment toegankelijk voor de juiste persoon: het cliëntendossier, berichten, agenda’s, taken, handelingsplannen, rapporten, enz. Daarmee ontlast het de zorgverleners op administratief vlak waardoor die meer tijd hebben voor hun cliënten.

“We zijn momenteel bezig met de implementatie bij een aantal instellingen. Dat vraagt enige tijd en tegen februari willen we live gaan.”

Raf Van Den Plas ontmoette Dominic De Gruyter van PFL op een festival voor mensen met een beperking. “Hij heeft me in contact gebracht met Pat Van Roey. Zijn bedrijf is al sterk actief in de zorgsector, maar niet meteen in de instellingen waar wij ons naar richten. Tegelijk brengen ze expertise in die wij niet in huis hebben.”

De samenwerking met Van Roey ICT Groep en PFL moet Sirvo de slagkracht geven om de geplande schaalvergroting en de verdere groei te realiseren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.