groepsfoto

VanRoey.be houdt hackaton voor IT-studenten

ICT-groep VanRoey.be, die ook in Mechelen een vestiging heeft, organiseerde woensdag voor het tweede opeenvolgende jaar samen met Thomas More een hackaton voor studenten van de IT-Factory van Thomas More Kempen. 126 tweedejaarsstudenten namen deel aan deze Trust Digital Hackaton. Per twee werkten ze een dag lang aan een softwareproject in één van drie categorieën: Internet of Things, Big Data of Cybersecurity.

De gerealiseerde projecten werden beoordeeld op hun originaliteit en uitvoering. Voor VanRoey.be is ook de realiteitstoets belangrijk: hoe bruikbaar is het project in een bedrijfsomgeving?

CEO Pat Van Roey: "We zijn onder de indruk van de creativiteit en professionaliteit van de jongeren die we voor ons kregen. Super gemotiveerd, gedisciplineerd en leergierig. De samenwerking met Thomas More resulteert elke keer opnieuw in mooie zaken, en in dit geval in een aantal heel creatieve ideeën en projecten die de toets met het bedrijfsleven aankunnen. Dikke pluim!”

De winnaars zijn Where Have You Bean? Internet of Things van Maartje Eyskens en Marijke Meersman, Unleash Big Data! The Power in Power BI van Dirk Mervis en Mattia Andronico en Ethical Hacking. Secure Your Data! van Dries Claes en Alexander Schillemans (Team Router RIP). Elke winnende student kreeg van VanRoey.be een Polar Smartwatch.

Jaarlijks ontmoet VanRoey.be heel veel leerkrachten en studenten van verschillende leeftijden en studierichtingen.Dat is een heel bewuste keuze. VanRoey.be wil studenten laten proeven van het bedrijfsleven en meteen zelf ook voeling houden met de studenten.

Dat VanRoey.be met Thomas More samenwerkt, mag niet verbazen want er zijn sterke banden. Pat Van Roey: “Ik zat zelf bij Thomas More op de schoolbanken zoals ook heel veel van onze medewerkers. Ik ben ervan overtuigd dat dit ons succes mee heeft bepaald. We kunnen stilaan spreken van een structurele samenwerking. Het gedreven en ondernemende ICT team van Thomas More Kempen speelt hierin een belangrijke rol. We zijn vaak te gast bij Thomas More en zij bij ons. We verzorgen onder andere sollicitatietrainingen, we bieden stageplaatsen aan en wanneer de ICT-studenten voor een specialisatiekeuze staan, vertellen onze experts hen wat hun job in de praktijk inhoudt. Het is een bijzonder fijne samenwerking.”