Plant een boom

Vastgoedkantoor schenkt 1.000 bomen

MECHELEN – BONHEIDEN – KEERBERGEN – DUFFEL - WILLEBROEK - LIER – Vandaag plantte vastgoed Rosini de eerste van 1000 bomen op de stoep voor hun kantoor in Bonheiden. Daarmee werd de aftrap gegeven van een uniek project waarbij het makelaarskantoor voor elke verkochte woning 10 gratis bomen zal schenken aan de steden en gemeenten waarin ze actief zijn.

Ondanks de verstrengde coronamaatregelen van de voorbije weken besloot Vastgoed Rosini uit Bonheiden niet bij de pakken te blijven zitten. Met de slogan "Zoveel dromen, zoveel bomen" start Vastgoed Rosini uit Bonheiden met een uniek project dat in totaal meer dan 1.000 gratis bomen zal opleveren.

Wandelen
“Reeds meer dan 10 jaar zetten wij ons in de ruime regio rond Bonheiden en Mechelen in om mensen met elkaar in contact te brengen door het verkopen en verhuren van woningen en vastgoedprojecten. Na de eerste lockdown in het voorjaar trekt ook nu iedereen opnieuw massaal de natuur in om te genieten van het groen en van de gezonde buitenlucht tijdens een stevige wandeling”
, zegt makelaar Nico Verreth.

“De afgelopen maanden hebben ook wij regelmatig ons wekelijks overleg laten doorgaan tijdens een wandeling door Mispeldonk, Cassenbroek en het Mechels Broek. Door samen in de buitenlucht te wandelen en even weg te zijn uit de kantooromgeving konden we niet alleen beter social distance garanderen, het bracht ons vooral ook nieuwe inzichten en heel wat ideeën”, zegt Hans Lambrechts, Sales & Marketing Manager van Vastgoed Rosini in Bonheiden.

1.000 gratis bomen
"Omdat we geloven dat het als organisatie belangrijk is om iets terug te geven aan de maatschappij en omdat we ervan overtuigd zijn dat ook wij als lokaal bedrijf onze bijdrage moeten leveren aan milieubewuster werken en leven, hebben we besloten de komende 365 dagen maar liefst 1.000 bomen aan te kopen en gratis te schenken aan de steden en gemeentes waar Vastgoed Rosini actief is. Per woning die we verkopen zullen we 10 bomen ter beschikking stellen aan de lokale groendiensten van onder andere Mechelen, Bonheiden, Keerbergen, Duffel, Willebroek en Lier. Daarnaast moedigen we natuurlijk ook onze klanten aan om zich op te geven voor gratis bomen in eigen tuin. Op globaal vlak stellen 1.000 bomen niet veel voor, maar het is voor ons een belangrijke stap naar bewustwording en om samen verantwoordelijkheid te nemen terug meer grote bomen toe te laten in onze woon- en werkomgeving”, gaat Hans Lambrechts verder.

Zwerfvuil
Voor Vastgoed Rosini is het uitrollen van dit ‘1.000 bomen’-project een eerste stap in een ambitieus meerjarenplan om samen met de wijken en gemeenschappen waarin het als makelaar actief is te werken aan een properdere, groenere en milieuvriendelijkere omgeving. In het voorjaar 2021 houdt het makelaarskantoor daarom ook een eerste ‘Local Cleanup’-dag waarbij het, opnieuw hand in hand met de lokale besturen, opgehaald zwerfvuil zal belonen met nog meer aan te planten bomen.

"Op middellange termijn werken we zo aan het duurzaam en energievriendelijk maken van onze vastgoedactiviteiten en ecologische voetafdruk", besluit Hans Lambrechts. Samen met eerste schepenen Mieke Van den Brande (Bonheiden) en Patrick Princen (Mechelen) werd woensdagnamiddag et startschot gegeven, na de plaatsing van de eerste bomen op de stoep voor het kantoor in Bonheiden dorp.

www.duizendbomen.be