Van Hool werknemers Archiefbeeld. Foto: BELGA

VDAB organiseert inschrijfmomenten voor getroffen werknemers Van Hool

Vanaf dinsdag 9 april tot en met dinsdag 16 april organiseert VDAB inschrijfmomenten voor de ontslagen werknemers van Van Hool in Lier, Heist-op-den-Berg en Herentals.

“Voor de getroffen werknemers is het belangrijk dat ze zich bij VDAB inschrijven binnen de acht dagen. Op die manier garanderen ze hun recht op een uitkering. In de weken die volgen kunnen ze rekenen op outplacementbegeleiding”, legt VDAB uit.

VDAB organiseert daarom inschrijfmomenten op verschillende locaties: in Lier in de leslokalen van Ligo op de Dungelhoeffsite, in Heist-op-den-Berg in het cultuurcentrum Zwanenberg en in Herentals bij VDAB.

“Intussen schakelt VDAB partnerorganisaties in die outplacementbegeleiding kunnen voorzien. Later deze maand zullen deze partners de getroffen werknemers uitnodigen voor een infosessie over de outplacementbegeleiding en ondersteuning door VDAB.”

“Outplacement betekent dat je begeleiding krijgt van een gespecialiseerde dienstverlener bij het zoeken naar werk”, aldus VDAB. “Het gaat onder andere om: administratieve steun het opmaken van een persoonlijke balans, psychologische begeleiding, hulp bij het vinden van een job of bij de opstart als zelfstandige begeleiding tijdens de opstart in een nieuwe job.”

De ontslagen werknemers van Van Hool kunnen elke werkdag tussen 9 en 16 april van 9 tot 15 uur op deze locaties terecht. Inschrijven kan online via www.vdab.be of door te bellen naar het gratis nummer 0800 30 700.