VDAB Oekraïeners2 Negen Oekraïners hebben een opleiding gevolgd om aan de slag te kunnen in de industriesector. — © VDAB

VDAB werkt samen met Matching Talent om Oekraïeners uit Mechelen klaar te stomen voor arbeidsmarkt

Negen Oekraïeners uit de Mechelse regio hebben de voorbije maanden via de VDAB technisch Nederlands geleerd en ze kregen ook een sollicitatietraining. Het moet hen aan een job in de industrie helpen.

Met het project willen VDAB, Matching Talent en de stad de deelnemers ondersteunen in hun zoektocht naar een job. In hun thuisland Oekraïne hebben ze jarenlange werkervaring opgebouwd en hier willen ze graag aan de slag in de industriesector.

“Met dit project willen we de Oekraïners die hier verblijven dichter bij onze arbeidsmarkt brengen. Werken verbetert niet alleen hun financiële situatie. De sociale contacten met collega’s zijn minstens even belangrijk en versnellen hun integratie in onze samenleving”, zegt Bjorn Cuyt, provinciaal directeur bij de VDAB.

Samen met Matching Talent gaat VDAB nu op zoek naar een geschikte match voor de deelnemers. Ze doen een oproep naar werkgevers die op zoek zijn naar nieuwe arbeidskrachten en graag mee in het verhaal stappen. Van zodra de Oekraïners ergens aan de slag gaan, kunnen ze rekenen op verdere ondersteuning zoals taalcoaching op werkvloer op werkplekleren.