Helena, Kim en Evelyn (Ann was belet) poseren in hun pop-up. Foto: JW Helena, Kim en Evelyn (Ann was belet) poseren in hun pop-up. Foto: JW

Verkoopsconsulenten testen samen hun eigen pop-upwinkel in Rumst

Een leegstaand handelspand aan de Laarstraat 1 in Reet (Rumst) is sinds dit weekend opnieuw als winkel geopend. Vier dames die voor het Amerikaanse Scentsy als consulente de baan opgingen, proberen hun waren nu ook via een pop-upstore te verkopen.

Helena Koeck, Evelyn Van Linden, Kim Strackx en Ann Galle werden naast collega’s ook vriendinnen via hun werk als consulente bij Scentsy. Dit Amerikaans bedrijf richt sinds augustus vorig jaar zijn pijlen op Europa en vooral ook op België. Geurkaarsen, hebbedingetjes van Disney en bad- en lichaamsproducten worden verkocht via het principe die het best vergelijkbaar met het systeem Tupperware.

De vier dames, prille veertigers zeggen ze zelf, zagen de taak als verkoopsters in bijberoep met hen in zee. Naast bezoekjes op locatie hadden ze het plan opgevat om samen met een eigen winkel te beginnen.

“Het is een test”, zegt Helena die overdag ook als schooljuf werkt. “Omdat we respectievelijk in Niel, Duffel, Willebroek en Schelle wonen, zochten we ergens centraal een handelspand. Aan de Laarstraat 1 in Reet stond een winkelruimte te huur dat aan die vereiste voldeed.”

Voor hun pop-up spraken ze onderling een beurtrol af opdat van woensdag tot zaterdag steeds twee van hen aanwezig zouden zijn. Vanaf half november is hun winkel in aanloop naar de feestdagen ook op zondag geopend.