vermant

Vermant investeert fors in Mechelen Noord

MECHELEN - Vermant heeft geïnvesteerd in een nieuwe vestiging van 9.000 m² langs de E19 in Mechelen Noord. Dit is een Pre Delivery Inspection Center waar nieuwe en tweedehands voertuigen centraal worden gestockeerd en klaargemaakt voor levering.

Naast de gekende Volvo- en Kia-vestigingen in Mechelen, Rumst en Bornem, en de carrosserie van de groep in de Industriezone Mechelen Noord, heeft Vermant fors geïnvesteerd in een nieuwe site. De Volvo-vestiging en tevens de hoofdzetel van de Vermant Automotive Group in Mechelen barstte reeds lang uit haar voegen. Daarom besliste Guy Vermant om te investeren in een nieuw PDI (Pre Delivery Inspection) Center aan de Generaal de Wittelaan 7b in Mechelen. De constructie van het bestaande gebouw werd daar behouden. Er werden alleen een aantal aanpassingswerken en inrichtingswerken uitgevoerd.

Op deze site worden de nieuwe en tweedehands voertuigen centraal gestockeerd en klaargemaakt voor levering.  Ze krijgen een volledige check-up, ze worden voorzien van de gevraagde accessoires en krijgen binnen en buiten een grondige reinigingsbeurt, zodat ze schitterend aan hun nieuwe eigenaar kunnen worden afgeleverd.

"Gezien onze exponentiële groei en verdere ambities op dat vlak was er dringend nood aan een structurele oplossing. Dit was nodig voor extra parkeergelegenheid, maar ook voor de verdere uitbouw van onze Volvo Selekt afdeling. Bijkomend hebben we de mobiliteit op het drukke kruispunt van de Antwerpsesteenweg kunnen verbeteren doordat de grote vrachtwagens nu aan de nieuwe site lossen en laden", aldus Guy Vermant.

Klassiekers

In januari volgend jaar zal er ook een nieuwe activiteit worden opgestart: de Vermant Classic divison. "Een klein maar gedreven en competent team zal de aanwezige kennis en passie voor klassiekers en exoten ten dienste stellen van de echte autoliefhebbers en dit voor het betere werk, want topkwaliteit is het uitgangspunt."

Voor het voorste gedeelte van het nieuwe gebouw en de kantoren aan de straatkant is nog geen definitieve invulling gevonden. Er worden nog diverse interne en externe mogelijkheden bekeken.

Het Vermant PDI Center is niet toegankelijk voor klanten, maar kan worden bezocht tijdens het jubileumfeest in mei 2018, ter gelegenheid van het vijftigjarig Volvo dealership.