Nieuws Mechelen Vernieuwde Bombardon valt meteen in de prijzen tijdens Belgian Chocolate Awards

Vernieuwde Bombardon valt meteen in de prijzen tijdens Belgian Chocolate Awards

Edouard geeft uitleg over het malen van de koffie en het maken van chocolade. Foto: Erik Van Eycken

Vernieuwde Bombardon valt meteen in de prijzen tijdens Belgian Chocolate Awards

RIJMENAM – Anderhalf jaar geleden wisselde Den Bombardon in Rijmenam het geweer van schouder. De zaak die ooit furore maakte als vleesrestaurant, vond zichzelf opnieuw uit en verkoopt voortaan chocolade, koffie en artisanale producten. “We houden van authenticiteit”, zegt zaakvoerder Edouard Gauthier.

De jury van Chocolaterie Magazine, de organisator van de jaarlijkse Chocolate Awards was onder de indruk van het nieuwe concept. “Toen ze me vroegen met welke architect we hebben gewerkt voor de herinrichting vielen de monden open omdat we alles zelf hebben gedaan”, zegt een trotse Edouard Gauthier. “De authenticiteit van het pand bleef identiek, daar houden we van. We hebben zowel buiten als binnen respect getoond voor het ‘oude’ Rijmenam. We kregen dinsdagavond in Brugge de gouden medaille voor het beste winkelconcept (Best Shop Design, red.) en daar zijn we best trots op.”

 

Heerlijke geur

Naast het verbruiksgedeelte kwam een winkeltje waar koffie en zelfgeproduceerde chocolade wordt verkocht: “Het is een totaalconcept geworden, een groot geheel. De twee delen kunnen echter wel worden gescheiden met een deur omdat we deze periode van het jaar in de winkel airco nodig hebben voor de verse producten”, zegt Edouards partner Marjolein Van Overbeke. “Ook al is het winkelgedeelte niet goed zichtbaar vanop de Lange Dreef, komen de mensen hier een koffie drinken maar ontdekken ze meteen onze winkel. De chocolade en de koffie gaat zoetjes over de toonbank. Klanten zijn ook onder de indruk van de heerlijke geur van de koffie en de chocolade, iets wat wij inmiddels niet meer ruiken.”

 

Werkzaamheden

De grootschalige werkzaamheden in Rijmenam van enkele jaren hadden impact op de handel in het centrum. Schepen van Lokale Economie Bart Vanmarcke (Open Vld) prijs de manier waarop Edouard en Marjolein in moeilijke omstandigheden met hun zaak en de vernieuwing ervan, omgingen. “De lokale handel had het niet altijd makkelijk, het eiste een tol. Het is mooi om zien dat er ondanks de moeilijkheden een nieuwe bedrijvigheid kwam met nationale uitstraling. Als gemeente willen we de zaak en de eigenaars extra in de bloemetjes zetten.”

 

De mooiste tuin

Door de heraanleg van het Stationsplein, beschikt Den Bombardon ook over een groen voortuintje met een WADI. “De mooiste tuin van Rijmenam”, grapt burgemeester Lode Van Looy (BR30). “Bovendien ken ik die gebouw van kinds af aan. Ik zag het in de loop der jaren achteruitgaan, maar nu is het een trekpleister geworden in ons centrum”, geeft hij mee. Marjolein beaamt: “De tuin is een grote meerwaarde. Aanvankelijk ontstond wat gemor omdat het permanente vlinderzeil verdween, maar dit is stukken beter.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.