Nieuws Mechelen Verpleegkunde gaan studeren mét een arbeidscontract op zak

Verpleegkunde gaan studeren mét een arbeidscontract op zak

Verpleegkunde gaan studeren mét een arbeidscontract op zak

MECHELEN / LIER – Werknemers uit een andere sector dan de zorg, kunnen nu dankzij overheidssteun en mét een arbeidscontract op zak, een opleiding tot zorgkundige of verpleegkundige volgen. Op de drie campussen Verpleegkunde van de Thomas More-hogeschool lopen momenteel de eerste kandidaturen binnen uit het pas opgestarte project #kiesvoordezorg.

Er is in de zorgsector een enorme vraag naar gekwalificeerde verpleegkundigen en zorgkundigen. Het project #kiesvoordezorg geeft werknemers uit andere sectoren die een carrière in de zorg overwegen, de kans om als werknemer een betaald opleidingstraject te volgen in dienst van een werkgever uit de zorgsector.

Twee vliegen in één klap dus: een betaalde opleiding, maar ook grote werkzekerheid nadien. “Dit initiatief richt zich op een geheel nieuwe doelgroep”, zegt Daniëlle Van Horenbeeck, opleidingsmanager in Mechelen. “Mensen die niet in een zorginstelling werken, en die er toch van dromen om verpleegkundige te worden. Voor hen is dit een unieke kans.”

Eens het diploma op zak, blijf je in dienst van de werkgever waarmee je een arbeidsovereenkomst sloot. Twee vliegen in één klap dus: een betaalde opleiding, maar ook grote werkzekerheid nadien.
“We hebben al  lang ervaring met studenten die zich heroriënteren”, zegt opleidingsmanager van Campus Lier Kristel Thijs. “We kunnen dit nieuwe project alleen maar toejuichen. Onze ervaring leert dat een mix van leeftijden in de opleiding zeer productief is.”

Als je niet in een zorginstelling werkt die tot het PC330 behoort, minimum twee jaar werkervaring hebt, aan de toelatingsvoorwaarden voldoet voor de opleiding en voor de selectieprocedure van het IFG (Intersectoraal Fonds voor de Gezondheidsdiensten) slaagt, dan kan je solliciteren bij een zorginstelling. Arbeidsovereenkomst getekend? Dan kies je een school om een opleiding tot zorgkundige of verpleegkundige te volgen. Tijdens het schooljaar moet je alleen maar studeren, in de zomermaanden neem je betaalde vakantie en werk je enkele weken bij jouw werkgever. Na de opleiding kan je meteen aan de slag als zorgkundige of verpleegkundige. Je arbeidsovereenkomst loopt verder na de opleiding.

Je krijgt een volwaardig loon, eindejaars- en vakantiegeld volgens de geldende barema’s en je loopt je stages zoveel mogelijk bij de werkgever waarmee je een overeenkomst hebt. Daarnaast is er in het eerste jaar een studiebeurs van 1.200 euro voorzien voor schoolkosten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.