Nieuws Mechelen Verpleegkundige uit team van dokter Beaucourt zet schouders onder E.S. Clinic

Verpleegkundige uit team van dokter Beaucourt zet schouders onder E.S. Clinic

Verpleegkundige uit team van dokter Beaucourt zet schouders onder E.S. Clinic

MECHELEN – Sophie Janssens (44) was zeven jaar lang als verpleegkundige actief in het V-med team, het Vlaams Medisch Interventieteam dat spoedarts Luc Beaucourt had opgericht om snelle hulp in rampgebieden te verstrekken. Maar nu biedt ze samen met collega-verpleegkundige Emmanuel Van Den Broeck (37) een heel andere hulpverlening aan. In Mechelen zijn ze samen begonnen met E.S. Clinic, een medisch-esthetische kliniek die zich toelegt op onder andere huidverjonging. “We willen mensen zich goed laten voelen, en dat zonder chirurgie”, vertelt Sophie.

V-med team

Sophie Janssens was lange tijd geregeld actief als verpleegkundige in rampgebieden. Het V-med team van de inmiddels overleden spoedarts Luc Beaucourt bracht haar naar onder andere Haïti, Pakistan en Myanmar. “Overal ter wereld waar er aardbevingen waren gebeurd en er een acute nood was, ging ons team ter plaatse”, vertelt ze. “Haïti was onze grootste missie. Met ons Belgische team waren we bij de eersten die ter plaatse waren. We hebben toen duizenden mensen verzorgd en geopereerd.”

Haar engagement bij het V-med team werd versterkt door haar goede band met Luc Beaucourt zelf. “Ik werkte heel graag met hem samen”, zegt Sophie. “Ik ben gestopt bij het team toen Luc op pensioen ging. Ik kon het mij niet voorstellen om voor iemand anders te werken.”

 

Sophie Janssens op missie in Port-au-Prince (Haïti) na een zware aardbeving in 2010. Foto RR

Hoge werkdruk door corona

Sophie en Emmanuel delen een achtergrond in de thuisverpleging. Door corona nam de werkdruk erg toe. “Dat was niet alleen voor ons het geval, maar voor veel verpleegkundigen”, vertelt Sophie. “Daarom begonnen Emmanuel en ik na te denken over andere pistes.”

En die andere piste werd uiteindelijk een splinternieuwe medisch-esthetische kliniek in de Nekkerspoelstraat 55 in Mechelen. “Ikzelf ben al jaren bezig met het idee”, vertelt Emmanuel. “Maar het is ongeveer een jaar geleden dat we het project van E.S. Clinic begonnen uit te werken.”

Voormalige bank

In september vorig jaar gingen de werken van start. “Het gebouw was vroeger een oud bankgebouw”, zegt Sophie. “Dat hebben we volledig gestript en gerenoveerd, inclusief de oude kluis.” E.S. Clinic ontleent zijn naam zowel aan de initialen van Sophie en Emmanuel als aan de beginletters van het woord esthetisch.

 

Emmanuel en Sophie van E.S. Clinic. Foto RR

De privépraktijk biedt huidverjonging, huidverbetering en lasertherapie aan. “We doen geen chirurgische ingrepen. Zo bieden we medische peeling aan als alternatief voor een facelift. Het resultaat is dus direct te zien”, vertelt Sophie. “Met ons nieuwe project willen Emmanuel en ik ons opnieuw focussen op het mooie van de zorg. Dat was nodig na enkele vermoeiende coronajaren.”

Meer informatie vindt u op de website es-clinic.be.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.