Nieuws Mechelen Verschillende private kandidaat-kopers voor congrescentrum Lamot met vraagprijs boven 9 miljoen

Verschillende private kandidaat-kopers voor congrescentrum Lamot met vraagprijs boven 9 miljoen

Verschillende private kandidaat-kopers voor congrescentrum Lamot met vraagprijs boven 9 miljoen

MECHELEN – Het stadsbestuur van Mechelen heeft er goede hoop in dat het congrescentrum Lamot zal kunnen verkopen. De voorbije maanden bezochten verschillende geïnteresseerden de site. “Maar we moeten natuurlijk eerst de biedingen afwachten”, zegt schepen van Eigendommen Koen Anciaux. De vraagprijs bedraagt zo’n 9,4 miljoen euro.

Eind 2019 besliste het stadsbestuur al om het congresgebouw op de Haverwerf te verkopen. Volgens de stad is Lamot nu klaar voor een overname door de privé. Daarom werden afgelopen voorjaar de voorwaarden voor de verkoop vastgesteld. Zo moet Lamot een congrescentrum blijven en mikt het stadsbestuur op zeker drie jaar werkzekerheid voor het huidige personeel. De vraagprijs bedraagt 9,4 miljoen euro, waarvan 100.000 euro voor het handelsfonds van de vzw Brouwgebouw Lamot.

Om hoeveel gegadigden het gaat, kan schepen van Eigendommen Koen Anciaux (Vld-Groen-m+) niet zeggen, maar er boden zich al verschillende kandidaat-kopers aan. “Zij hebben intussen allemaal een bezoek gebracht aan het complex”, aldus de schepen. “We hebben er goede hoop in dat we Lamot zullen kunnen verkopen, maar we moeten natuurlijk eerst de biedingen afwachten.”

Het college van burgemeester en schepenen verlengde wel de termijn voor het indienen van de biedingen. Eén van de kandidaten vroeg namelijk een verlenging naar aanleiding van het bouwverlof, dat eind deze week afloopt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.