cimpaen

Victor Cimpean is nieuwe sales director bij PeopleWare

LIER - Victor Cimpean (36) start als sales director bij PeopleWare. Vanuit die functie zal hij de rest van het team ondersteunen in de verdere groei van de Lierse ontwikkelaar van software op maat. Om dat te bewerkstelligen wil Cimpean inzetten op nieuwe kanalen, zoals het organiseren van verschillende evenementen en het aantrekken van nieuw talent.

Victor Cimpean vervoegt het team van PeopleWare als sales director. Hij heeft veertien jaar ervaring in de sales binnen de softwaresector. Bij PeopleWare zal hij samen met de klant en de ontwikkelaars meedenken over een softwareoplossing op maat van de klant. “Mijn salesfunctie is hier een echte teamfunctie: ik heb elk puzzelstukje nodig om het beste voorstel te doen aan onze klanten”, beseft hij.

​PeopleWare is een ontwikkelaar van software op maat voor bedrijven en organisaties binnen diverse sectoren. Het bedrijf werd opgericht in 1994, stelt 62 mensen tewerk en heeft kantoren in Lier en Hasselt.

Nieuwe samenwerkingen

​Zijn voornaamste ambitie is het verder doen groeien van PeopleWare. “Toen ik voor het eerst de website bezocht, zag ik dat PeopleWare al bijna dertig jaar software ontwikkelt. Dan moet je wel iets goed doen”, lacht hij. Behalve rechtstreeks klantencontact zal Cimpean vooral focussen op het aanboren van nieuwe kanalen om potentiële klanten te ontmoeten. Het organiseren van evenementen speelt daarin een belangrijke rol. “Door mensen samen te brengen en ontmoetingen te stimuleren, kunnen we vast nieuwe samenwerkingen opstarten.”

Verder zal Victor Cimpean zich actief inzetten om nieuw talent aan te trekken. “Ik wil niet alleen nieuwe klanten aantrekken, maar evengoed software engineers. Met hen ga ik trouwens veel samenwerken bij het uitwerken van concepten en ideeën die beantwoorden aan de uiteenlopende vragen en behoeftes van onze klanten. Dat oplossingsgerichte en inventieve denkwerk spreekt me erg aan.”