Nieuws Mechelen Video: Hoe gebruik je mondmaskers en handschoenen op een correcte manier?

Video: Hoe gebruik je mondmaskers en handschoenen op een correcte manier?

Video: Hoe gebruik je mondmaskers en handschoenen op een correcte manier?

MECHELEN – Docenten van de opleiding Verpleegkunde van Thomas More in Mechelen maakten een duidelijk instructiefilmpje. Ze wijzen erop dat mondmaskers en handschoenen meestal overbodig zijn en ze ook dikwijls fout worden gebruikt. Hoe trek je op een veilige manier handschoenen aan én ook weer uit? Hoe zet je een mondmasker correct op je gezicht? En hoe haal je het later veilig weer weg?

Je ziet meer en meer mensen op straat of in de supermarkt rondlopen met een mondmasker op en handschoenen aan. De docenten Verpleegkunde van Thomas More in Mechelen benadrukken dat dit NIET nodig is: afstand houden en de handen grondig wassen met water en zeep na het bezoek aan de supermarkt, volstaan als hygiënische maatregelen. Men kan dit niet genoeg benadrukken. Als mensen met niet-gewassen handen aan hun mondmasker prutsen of het op- en afzetten, lopen ze zelfs meer risico om besmet te worden.

Wil je toch een mondmasker en/of handschoenen dragen, dan is het belangrijk om ze op een correcte manier aan en uit te doen. Doe je dat niet, dan werk je besmetting eerder in de hand dan dat je ze voorkomt. Het instructiefilmpje toont laagdrempelig en duidelijk hoe je dit aanpakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.