Nieuws Mechelen Videoverslag. Beurs Wonen 2022 officieel geopend

Videoverslag. Beurs Wonen 2022 officieel geopend

Videoverslag. Beurs Wonen 2022 officieel geopend

MECHELEN – Viceminister-president Bart Somers (Open VLD) opende in de Nekkerhal in Mechelen officieel de beurs Wonen. Wonen wordt georganiseerd wordt door EasyFairs. Ondanks de coronacrisis en de bijhorende maatregelen, kunnen deze beurzen gewoon doorgaan. Beurzen vallen namelijk onder het handelsprotocol en worden gelijkgesteld aan de activiteiten van een shoppingcentrum.

“Volledig terecht”, vindt Farida Martens, organisator van Wonen in de Nekkerhal in Mechelen. “Beurzen zijn marktplaatsen waar handel gedreven wordt, met het enige verschil dat ze tijdelijk van aard zijn. Het zijn winkels op een beursvloer die meteen ook extra maatregelen nemen om alles veilig te laten verlopen. Denk aan mondmaskerplicht, registratie en het vertonen van een CST.”

Vlaams viceminister-president Bart Somers mocht de beurs openen. “Ook in coronatijden is de Nekkerhal in Mechelen een prima locatie voor beurzen. Bovendien is een Woonbeurs zeker welkom. In Vlaanderen is er een echte wooncrisis. 250.000 mensen komen in aanmerking voor een sociale woning, 170.000 mensen staan op de wachtlijst en ook de middenklasse heeft het steeds moeilijker om een betaalbare woning te vinden op de private markt”, klinkt het. “De enige structurele oplossing is om het evenwicht tussen vraag en aanbod te herstellen. Meer aanbod zal de prijsdruk verminderen. Meer woningen bouwen in en rond de steden. Dat is ook goed voor onze economie, de bouwsector en de klimaatcrisis. Want deze nieuwe woningen zullen allemaal duurzaam zijn. Beurzen zoals vandaag dragen daar aan bij. Goede informatie over materialen en renovatiemogelijkheden, dat is niet eenvoudig te vinden op het internet. Hier kan je in contact komen met ondernemers en professionals die je kunnen helpen en begeleiden.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.