Van Hool bijna failliet Foto: ID/ Hannes Blockx

Vierde kandidaat-overnemer voor busbouwer Van Hool

Er is nog een vierde kandidaat-overnemer opgedoken voor de met faillissement bedreigde busbouwer Van Hool. Dat heeft De Tijd vrijdag gemeld en de informatie is ook bevestigd door het kabinet van Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V). De naam van de vierde kandidaat is niet bekendgemaakt.

Eerder hadden de Nederlandse busbouwer VDL en de Duitse trailerfabrikant Schmitz Cargobull zich al gemeld als kandidaat-overnemer. Zij werken aan een gezamenlijk dossier. Daarnaast had ook de Vlaamse ondernemer Guido Dumarey interesse getoond in Van Hool.

Op de valreep is dus nog een vierde partij opgedoken. Het is nog niet duidelijk om wie het gaat. Volgens De Tijd gaat het om een kleinere speler, die wellicht minder kans maakt.

LEES OOK. Familie Van Hool is alles kwijt, maar werknemers (nog?) niet: co-CEO Marc Zwaaneveld optimistisch over overname

De tijd voor een akkoord dringt, want Van Hool heeft zichzelf 31 maart opgelegd als deadline, gezien het nijpend gebrek aan financiële middelen. Van Hool zelf geeft nog steeds geen commentaar over de identiteit van de kandidaat-overnemers of de stand van zaken van de onderhandelingen.