Movup Foto: Joren De Weerdt

Vincent Jordens (30) opent Movup in Koningshooikt

Na vijf jaar te hebben geworsteld met langdurige lage rugklachten, besloot Vincent Jordens (30) dat het tijd was om anderen te helpen een gezonder lichaam en een kwalitatieve levensstijl te bereiken. Zijn passie leidde tot de oprichting van Movup, een innovatieve personal training studio in Koningshooikt (Lier). “Wij voorzien geen standaardschema, maar werken volledig op maat.”

Vincents reis naar Movup begon met een opleiding in kinesitherapie, hoewel hij deze niet voltooide. “Hoewel ik de opleiding niet afmaakte, had ik wel door dat het werken met het menselijk lichaam iets is dat ik wou doen. Mensen helpen en mensen sterken, die zaken gaven mij een enorme boost”, vertelt hij.

Hij vond zijn roeping in de leerkrachtenopleiding, waar hij koos voor de onderwijsvakken lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie met specialisatie personal training. Zijn toewijding werd beloond met de prijs voor meest excellente bachelorproef voor een tijdsefficiënt beweegprogramma op de werkvloer.

De studio is ontstaan vanuit zijn garage en tuin in de Bosstraat in Lier, waar Vince eerst woonde, maar heeft nu zijn plek gevonden in de Sander de Vosstraat in Koningshooikt. “Tijdens de zoektocht naar een huis, zijn we gebotst op dit huis waar nu ook de studio is. We hebben eerst de studio gezet en nu zijn we het huis verder aan het renoveren”, vertelt Vince.

“Ik heb eerst voor twee fitnesscentra personal training gegeven en dan ben ik mijn eigen zaak gestart. In de Bosstraat had ik minder ruimte en ging ik ook aan huis. Naar klanten thuis gaan behoort trouwens nog steeds tot de opties, maar in onze huidige studio hebben we meer mogelijkheden.”

Movup
Foto: Joren De Weerdt

Totaalpakket

Movup biedt veel meer dan de traditionele personal training. “Bij personal training denken mensen vaak aan een coach waar je een paar keer per week mee traint. Wij gaan meerdere stappen verder. Movup is een private studio waar we met één klant tegelijk werken. We kijken niet alleen naar het trainingsgedeelte, maar ook naar voeding, slaap, stress en gewoontes. Al deze aspecten beïnvloeden hoe gemakkelijk je je doelstellingen bereikt”, legt Vince uit.

Het coachingstraject is altijd een vorm van samenwerking. “We gaan samen met de klant kijken of het plan past in hun levensstijl en zoeken naar manieren waarop het kan werken”, vervolgt Vince. “Wij plannen altijd eerst een vrijblijvende kennismaking. Ik luister naar de noden en de wensen en leg uit hoe ik ermee aan de slag zou gaan. En of de doelen die wij voorop stellen haalbaar zijn binnen het leven van de klant. Indien dat niet het geval is, zoeken we naar manieren waarop het wel kan werken. Dat is echt het personal in personal training”, klinkt het. “Standaardschema’s komen bij ons niet aan te pas. Wij werken steeds op maat.”

Movup
Foto: Joren De Weerdt

Vervolgens wordt er gekeken naar de tarieven om als laatste stap de effectieve trainingen te starten. “Ook mensen met sportblessures kunnen geholpen worden. Wij kijken altijd naar de medische achtergrond.” Naast individuele trainingen biedt Movup ook trainingen voor koppels, ondernemers, groepslessen en zelfs online coaching aan.

Momenteel werkt Movup met twee coaches, maar Vincent heeft een vacature openstaan voor een derde coach. “Geïnteresseerden mogen altijd contact opnemen”, lacht hij. Binnenkort organiseert de studio ook een opendeurdag op 21 en 22 september, waar geïnteresseerden een kijkje kunnen nemen en een praatje kunnen slaan. Je kan Movup vinden in de Sander de Vosstraat 63 in Lier. Meer informatie over alle diensten vind je via movup.be.

Movup
De studio van Movup in de Sander de Vosstraat. Foto: Joren De Weerdt