VitrineZuid_Juwelier_KantoorKontent_-24 Foto via Kantoor Kontent

VITRIN ZUID zet lokale edelsmeden in de kijker

VITRIN ZUID, het Mechelse ondernemerscollectief, lanceert komend weekend #jewelart, een initiatief waarmee de zeven ondernemers lokale edelsmeden in de spotlights willen zetten. Tijdens het weekend van 23 februari en het weekend van 1 maart stellen ze met een wandeling langs hun etalages aan de Mechelse Zuidas het werk van de ambachtslieden tentoon.

Tijdens het initiatief stelt ook edelsmid Tess De Meerleer haar atelier open voor het publiek. "Tess biedt bezoekers een zeldzaam kijkje in haar ontwerpproces, gedreven door een diepe liefde voor esthetiek", klinkt het bij VITRIN ZUID. "Haar benadering is het opnieuw definiëren van klassiekers door tijdloze ontwerpen."

Verder stelt AWARDT in de Adegemstraat de juwelen van 'de straffe madammen' tentoon, is het werk van Hanneke Merckx te zien bij bulthaup op de Korenmarkt en slaan PURE en MYFRAME STUDIO de handen in elkaar in de Hoogstraat. Studio binnekyk en Mo'na op de Korenmarkt werken respectievelijk samen met edelsmeden Kristo en Iris Van Steenwinckel. Bij Isidore Home zijn de juwelen van Charlotte Cleen te zien en Merged stelt tot slot het werk van Simple Comme Bonjour tentoon.