Viu More krijgt award

[caption id="attachment_12105" align="alignleft" width="300"]Benny Lauwers (links) en Dirk Roelens. Benny Lauwers (links) en Dirk Roelens.[/caption]

Tijdens de beurs MAINTENANCE 2016 in Antwerp Expo heeft Viu More uit Duffel de BEMAS Innovation Award in ontvangst genomen. Deze award, een initiatief van de Belgian Maintenance Association, werd voor de zesde keer uitgereikt.

Viu More is een start-up die applicaties ontwikkelt om operatoren en onderhoudstechniekers te ondersteunen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Het innovatieve karakter van de applicaties bestaat uit het gebruik van Augmented Reality technologie. Medewerkers hebben een digital companion onder de vorm van een smart device (tablet, smartphone, smartglass,.. ) bij die hen begeleidt in het correct en snel uitvoeren van hun taken.

"Het brede toepassingsgebied en de laagdrempeligheid van de innovatie, gekoppeld met het aanpakken van een zeer relevant probleem, waren voor ons de doorslaggevende argumenten om de BEMAS Innovation Award 2016 aan Viu More toe te kennen", licht juryvoorzitter Jan Hermans toe. Hij is Skid Assembly Division Business Development Manager bij ADF-TIB en lid van de raad van bestuur van BEMAS.

Oprichters Benny Lauwers en Dirk Roelens van Viu More zijn enorm blij met deze Award. "Het is een mooie erkenning voor het vele harde werk dat we reeds in de ontwikkeling van onze applicaties hebben gestoken", zegt Dirk Roelens. "Tegelijkertijd is het ook een bevestiging dat we de juiste keuze hebben gemaakt om ons te focussen op de industriële wereld", vult Benny Lauwers aan.

Viu More zet zijn slimme digitale oplossingen in voor trainingsdoeleinden, visuele inspecties in het kader van onderhoud en productie en veiligheids- en kwaliteitscontroles.

"Augmented Reality staat op de rand van de doorbraak", zegt Benny Lauwers. "Mensen zijn enthousiast en zien de voordelen in van het inzetten van onze slimme digitale oplossingen in hun bedrijfsprocessen."

"“Deze award geeft ons dan ook een enorme boost om verder na te denken over potentiële toepassingen voor onze industriële klanten", besluit Dirk Roelens.