Voedingsgroothandel Sligro-M Joren De Weerdt

Voedingsgroothandel Sligro-M opent in voormalig pand Metro in Sint-Katelijne-Waver

SINT-KATELIJNE-WAVER - In het voormalige gebouw van Metro opende dinsdag voedingsgroothandel Sligro-M de deuren. De van oorsprong Nederlandse firma nam negen Belgische vestigingen over van Metro, dat failliet ging. Het personeel werd volledig mee overgenomen. “Het is even wennen, maar de klanten zijn blij dat ze hier opnieuw terecht kunnen”, klinkt het.

De toekomst van het voormalige Metro-filiaal op de Mechelsesteenweg in Sint-Katelijne-Waver was lange tijd onzeker door het faillissement van Makro en Metro, maar begin december wierp de Nederlandse voedingsgroothandel Sligro een reddingsboei. Het nam negen van de elf Belgische vestigingen van Metro over voor een bedrag van ongeveer 47 miljoen euro. Onder meer de winkels in Antwerpen Zuid en de vestiging in Sint-Katelijne-Waver konden daardoor gered worden.

Ook het personeel werd volledig mee overgenomen. “In totaal gaat het om zo’n honderd mensen verspreid over alle vestigingen”, zegt Willem-Jan Strijbosch, algemeen directeur voor de nieuwe Sligro-M-vestigingen. “Op 3 januari kregen we de sleutels van de gebouwen en zijn we ze beginnen leeg te halen en te poetsen. Er is twee weken hard gewerkt om alles opnieuw in te richten, maar de voorbije dagen gingen de groothandels een voor een opnieuw open. Vandaag, dinsdag, was het de beurt aan de vestiging in Sint-Katelijne-Waver.”

Voedingsgroothandel Sligro-M
Foto: Joren De Weerdt

Deels andere leveranciers

Het assortiment bleef grotendeels hetzelfde, maar er zijn hier en daar ook verschillen. “Voor sommige klanten is het daarom nog wat wennen”, zegt Strijbosch. “Hoewel de indeling van de winkel hetzelfde is gebleven, kan toch niet iedereen meteen de juiste producten vinden omdat er deels met andere leveranciers wordt gewerkt. Onze mensen staan die klanten graag bij in hun zoektocht naar het juiste product.”

Die klanten zijn voedingsprofessionals zoals bedrijven en horecazaken. Zij zijn volgens Strijbosch erg tevreden dat de voormalige Metro-winkels opnieuw de deuren openen als Sligro-filiaal. “Ik merk dat de klanten tevreden zijn dat ze weer op hun vertrouwde plek inkopen kunnen doen. Ze hebben dat gemist”, zegt hij. “Hier en daar is het dus nog wat wennen, maar ik merk toch vooral dat de mensen content zijn. En dan zijn wij dat ook.”