tHE bIG sCORE

Voka ondersteunt internationaal B2B-tech event The Big Score

REGIO - Van 1 tot en met 3 december staan de ogen van talloze technologische start- en scale-ups, grote bedrijven en internationale investeringsfondsen gericht op The Big Score. Tijdens die drie dagen zetten grote bedrijven en veelbelovende starters en groeibedrijven hun beste beentje voor met het oog op samenwerking en investeringen tijdens talloze pitch-sessies en bilaterale gesprekken.

“Met zulke grote namen en veelbelovende Vlaamse starters, is dit event werkelijk uniek in ons land en krijgt het ook internationale aandacht. We zijn trots dat we hier onze schouders onder zetten, samen met Start-ups.be, Scale-ups.eu en Vlaio. We hopen alvast dat het net als vorig jaar een succes wordt en mooie deals oplevert voor de deelnemers”,

blikt voorzitter van Voka, Hans Maertens vooruit.

Tijdens het driedaagse evenement dat vandaag start, zetten in totaal 75 bedrijven hun beste beentje voor tijdens de pitches. Die zijn onder te brengen in 6 grote thema’s zoals Marketing of Industrie, maar ook Duurzaamheid en Gezondheid. Digitalisering, technologie en innovatie vormen echter de rode draad doorheen heel het event. Achteraf is er nog de mogelijkheid om bilaterale gesprekken te voeren met geïnteresseerde investeerders of bedrijven om samen te werken. Voorafgaand aan het even zijn er al meer dan 1000 van die gesprekken ingepland.

Het evenement gaat noodgedwongen grotendeels digitaal door. De sprekers zullen wel fysiek hun verhaal kunnen brengen vanuit twee extra veilige studio’s in het MeetDistrict in Gent, zodat het gestreamd kan worden voor alle aanwezigen.

Geen overnameprooien maar partnerships
“Als grootste werkgeversorganisatie van Vlaanderen hebben wij zowel multinationals als lid, maar ook start- en scale-ups. Op die laatste groep zetten we extra in met een starterswerking waaruit al veel mooie verhalen zijn voortgekomen, waarvan er ook te zien zijn op The Big Score. We merken wel dat ze elkaar niet altijd goed kennen of vinden, hoewel samenwerking voor ons een cruciaal element is in het ondernemerschap. Daarom zijn we trotse partner in dit verhaal”, zegt Hans Maertens.

Dat ook grote bedrijven hun cases komen voorleggen aan startups, is volgens Voka een vernieuwende maar daarom geen verrassende aanpak. “We zien al langer een groei qua ‘corporate venturing’ waarbij grote bedrijven voor bepaalde problemen die zij ondervinden, een samenwerking aangaan met een startup of kleiner bedrijf. Vroeger werden die kleine bedrijven al snel overgenomen, maar steeds meer worden ze beschouwd als volwaardige partners die de knowhow en flexibiliteit bezitten die in grote bedrijven met meer structuren vaker ontbreekt. Een goede evolutie volgens ons, want het laat ondernemingen toe om via cocreatie duurzaam te groeien”, aldus Hans Maertens.

www.thebigscore.eu