Nieuws Mechelen Voka reikt charter Duurzaam Ondernemen uit aan 26 bedrijven

Voka reikt charter Duurzaam Ondernemen uit aan 26 bedrijven

Voka reikt charter Duurzaam Ondernemen uit aan 26 bedrijven

MECHELEN – SINT-KATELIJNE-WAVER – WILLEBROEK – Vrijdag kregen 26 bedrijven uit de regio Mechelen en Kempen een digitaal Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Ze hebben de voorbije jaren duurzame acties ondernomen, zoals het vergroenen van hun transport, het verminderen van hun CO²-uitstoot of het opzetten van een duurzaam proces om producten te ontwikkelen.

De bedrijven en organisaties die dit jaar het VCDO-certificaat krijgen zijn de volgende: BelOrta, Willemen Construct, Continental Automotive Benelux, Smulders, ODTH, Pidpa, A-Kwadraat, Renotec, Coöperatie Hoogstraten, OVAM, Dafra Pharma International, Fresh & Saucy Foods, REM-B Hydraulics, Havi Logistics, Group Joos, Cartamundi, ISOPROC, Vanhout.pro, Q-Lite, Voka – KvK Vlaams-Brabant, Voka – KvK Limburg, Nature Solutions, The Belgian Chocolate Group, Orakel Group, Lidwina en Anne-lore By Van Herck.

Al deze bedrijven en organisaties hebben zich de voorbije jaren ingezet voor de 17 doelstellingen – of SDG’s – vastgelegd door de Verenigde Naties. De doelstellingen gaan van behoorlijk bestuur, community relations, samenwerking met maatwerkbedrijven, talentontwikkeling tot een CO²-reductie of het duurzaam gebruik van water. “Die doelstellingen moeten bedrijven en burgers helpen om duurzaam te werken tot 2030 en verder. Het is hoopgevend dat veel bedrijven hun beleid aanpassen aan de doelstellingen van de Verenigde Naties. Ze gebruiken dit als kompas om hun bedrijf te runnen”, zegt Guido Evens, senior adviseur Duurzaam Ondernemen bij Voka Mechelen-Kempen.

Een evaluatiecommissie gaat na of bedrijven de doelstellingen hebben gehaald. Wie het charter van Voka krijgt, geeft het imago van zijn onderneming een serieuze boost. Een bedrijf dat drie keer een succesvol traject aflegt en laureaat is, binnen een periode van vijf jaar, kan uitpakken met een certificaat van de Verenigde Naties. Ze zijn dan officieel SDG Pioneer. Dit jaar was er in onze regio een nominatie voor Pantarein (Mechelen).

De officiële uitreiking volgt op 26 oktober, de Dag Duurzaam Ondernemen van Voka. Het certificaat wordt persoonlijk overhandigd door Nikhil Seth, Executive Director van het United Nations Institute for Training and Research (UNITAR).

Met de recente Europese Green Deal kunnen we er niet meer omheen. We moeten collectief stappen zetten in de transitie naar een duurzame samenleving. Ondanks de economische impact van de huidige coronacrisis, beschouwen we deze periode als een kans om nog meer aandacht te schenken aan economische, sociale én ecologische veerkracht”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen. “Al de bedrijven die het charter krijgen, zijn voortrekkers van het nieuwe Europa.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.