Nieuws Mechelen Voltooiing Tinelsite in laatste rechte lijn

Voltooiing Tinelsite in laatste rechte lijn

Schepen Greet Geypen met Koen Anciaux aan de Tinelsite

Voltooiing Tinelsite in laatste rechte lijn

MECHELEN – Enkele jaren geleden startte de vernieuwing van de Tinelsite in het noorden van de binnenstad. Het gaat om een nieuw gezellig woongebied met publieke ruimte en groen. Die metamorfose verloopt gefaseerd. Op maandag 24 januari ging de laatste fase van start met de heraanleg van de Kattenbleekstraat. Aansluitend volgt het laatste deel van het Tinelpark.

Na de Kattenbleekstraat zal de aannemer het tweede en laatste deel van het Tinelpark aanleggen. Het Tinelpark kadert binnen het ambitieuze tuinen- en parkenplan van Mechelen.
“De publieke ruimte speelt in het project een belangrijke rol. De Tinelsite moet uitgroeien tot een aangenaam nieuw stadsdeel, waar het leuk is om te wonen en te vertoeven. Het aanbod van verschillende types van wooneenheden, maakt van de site een trekpleister voor jong en oud. De ‘langste bank van Mechelen’ trekken we verder door. De aanwezige bomen blijven behouden. We planten nieuwe bomen en lage beplanting, zoals struiken en bloemen. Het Tinelpark wordt zo nog meer een plek om even te verpozen”, aldus Greet Geypen, schepen van Stadsontwikkeling.

“Het Tinelpark bestaat uit verschillende zones. De zones aan Kazerne Dossin en Het Predikheren zijn al klaar. Dit jaar volgen de andere zones. Deze leggen we in dezelfde stijl aan als het eerste deel van het park”, verduidelijkt Patrick Princen, schepen van Parken en Stadstuinen.

In 2018 opende de ondergrondse Tinelparking voor het publiek. De buurt maakte toen ook kennis met het eerste deel van het Tinelpark rond het Predikherenklooster. In 2019 namen de eerste bewoners hun intrek in de gebouwen aan de Tinellaan (Poirot, Adjudant en Maigret). Ook Het Predikheren opende dat jaar feestelijk de deuren. De nieuwe bib ontving sindsdien heel wat lof en prijzen. De voorbije twee jaar werd gewerkt aan de andere gebouwen (Sjampetter, Baskerville, Brigadier en Holmes). Sinds de zomer van 2021 is Baskerville bewoond.

Dit voorjaar worden het gebouw Brigadier in de Kattenbleekstraat en het gebouw Holmes met patiowoningen aan het Gendarmenhof afgewerkt. Dat betekent dat ook de laatste nieuwe bewoners binnenkort kunnen verhuizen naar hun woning op de Tinelsite.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.