Foto: Reynaers Group

Voormalig CEO Reynaers Aluminium komt aan het hoofd van Amerikaans analysebedrijf

DUFFEL - Dirk Bontridder, voormalig hoofd van Reynaers Group, is benoemd tot nieuwe CEO van het Amerikaanse analysebedrijf PerkinElmer. De firma is gespecialiseerd in diagnostica en medische beeldvorming. Het nieuws komt een maand nadat hij aankondigde de Duffelse onderneming te verlaten.

“Ik ben vereerd te mogen meedelen dat ik een nieuwe functie begin als Chief Executive Officer bij PerkinElmer AES”, zo kondigt de gloednieuwe bedrijfsleider zijn overstap aan op Twitter. “Ik kijk ernaar uit om het beste van ons bedrijf naar onze gewaardeerde klanten te brengen met een topteam dat gepassioneerd is om de hoogste waarden en normen te leveren. Ik ben er trots op deel uit te maken van zo'n mooi bedrijf en de kans te krijgen het volgende hoofdstuk voor groei te leiden!”, klinkt het.

"Schat aan dynamische ervaring"

"We zijn verheugd Dirk te verwelkomen in het nieuwe bedrijf PerkinElmer", zegt Andre Moura, Managing Director bij New Mountain Capital. "Dirk brengt een schat aan dynamische ervaring mee in het aansturen van duurzame groei in wereldwijde bedrijven met een collaboratieve, ondernemende mentaliteit. Dirk is de juiste keuze om de organisatie te leiden in de volgende fase van groei om buitengewone resultaten te behalen ten behoeve van klanten, werknemers en alle belanghebbenden."

Met meer dan 25 jaar wereldwijde managementervaring, lijkt Dirk de geknipte kandidaat voor de functie, waar hij meer dan 6.000 mensen zal leiden. Gedurende 11 jaar werkte Dirk voor Eurofins als Executive Vice President. Doorheen zijn hele tijd bij Eurofins was Dirk verantwoordelijk voor de business units voor voedseltesten en milieu in Europa en later voor de wereldwijde BioPharma Services business. Hij hield ook toezicht op de succesvolle ontwikkeling van Eurofins' klinische diagnostische activiteiten in de Verenigde Staten.