Nieuws Mechelen Waterwegen en Zeekanaal legt nieuwe fiets- en voetgangersbrug

Waterwegen en Zeekanaal legt nieuwe fiets- en voetgangersbrug

Waterwegen en Zeekanaal legt nieuwe fiets- en voetgangersbrug

Met een grote kraan van De Brandt uit Baasrode werd woensdag het stalen gedeelte van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Zenne in Eppegem op zijn plaats gelegd.  Waterwegen en Zeekanaal NV (W&Z-Willebroek) levert met de nieuwe brug een bijdrage aan de uitbouw van het traject Mechelen-Vilvoorde op de fietssnelweg F1 Antwerpen-Brussel.

De nieuwe fiets- en voetgangersbrug ligt nabij jeugdhuis Jeppe langs de Zenneweg in de Zemstse deelgemeente Eppegem. Daar werd de voorbije maanden een paalfundering geplaatst en werden de landhoofden gebouwd. Intussen werd in een atelier in het Oost-Vlaamse Assenede werk gemaakt van het stalen brugdek, dat een lengte heeft van 30 meter en een nuttige breedte van 5 meter. Het voorontwerp van de brug werd opgemaakt door de afdeling Expertise Beton en Staal (EBS) van de Vlaamse overheid, en werd reeds toegepast op de Dijle in Werchter en dichterbij op de Zenne in Leest. Na de plaatsing van het brugdek wordt de brug verder afgewerkt en zal het aansluitende jaagpad worden aangelegd in asfalt. Als deze werken verder verlopen zoals gepland, kan de nieuwe infrastructuur begin juli worden opengesteld.

De nieuwe brug vormt lokaal voor fietsers en voetgangers een verbinding tussen het dorpscentrum en het station van Eppegem.  Daarnaast laat ze toe om het reeds bestaande jaagpad langs de rechteroever van de Zenne richting Vilvoorde aan te sluiten op het ruim 11 kilometer lange deeltracé van de fietssnelweg Antwerpen-Brussel (F1) tussen Mechelen en Vilvoorde.

De komende maanden zal W&Z in het kader van de uitbouw van deze belangrijke fietsverbinding met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ook de bouwwerken opstarten voor een nieuwe brug ter hoogte van de Heidestraat in Zemst en wordt waar mogelijk tussen Eppegem en Zemst het jaagpad verbreed en verhard.

Aan de bouw van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug in Eppegem hangt een prijskaartje van 295.000 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.