Tylaine02 De Heistse modeontwerpster en pianiste Tylaine Van den Broeck ontwierp een collectie voor webshop Shein. — © Bert Bloemen

Webshop Shein in zee met Heistse ontwerpster Tylaine Van den Broeck (53): “Designerkledij binnen bereik”

De collectie Secret garden dreams van de Heistse modeontwerpster en pianiste Tylaine Van den Broeck (53) is sinds deze week beschikbaar via webshop Shein. “Ik was compleet verrast toen ze me contacteerden over een samenwerking”, reageert ze.

Shein, een van de grootste webshops ter wereld, contacteerde Tylaine via Instagram met de vraag of ze interesse had in een samenwerking, een collab zoals dat in het jargon heet. “Het Shein X-programma biedt ontwerpers de kans om unieke creaties volgens hun eigen visie te ontwikkelen”, legt ze uit. “Het hele traject verliep uiterst professioneel en in alle vertrouwen.”

“Ze hanteren lage prijzen en verkopen fast fashion, maar ik heb deze keuze weloverwogen gemaakt”

Modeontwerpster Tylaine Van den Broeck

Tylaine ontwierp voor Shein X de collectie Secret garden dreams, losjes gebaseerd op haar collectie Garden dreams uit 2018. “Het is een capsulecollectie met twee kleedjes, een blouse, broek, rok en een bomberjack, met verschillende patronen en in mijn bekende vrolijke kleuren”, vertelt ze. “Het hele proces van schetsen, illustraties in pantonekleuren, ontwerpen ter goedkeuring, stofkeuzes en de productie nam een jaar in beslag.”

Weloverwogen keuze

De ontwerpster is verheugd dat haar kledij wereldwijd verkrijgbaar is. Tegelijk is ze zich ook bewust van de kritiek die Shein oogst. “Ze hanteren lage prijzen en verkopen fast fashion, maar ik heb deze keuze weloverwogen gemaakt”, zegt ze. “Designerkledij komt zo binnen het bereik van wie zich dat normaal niet kan veroorloven. De stoffen heb ik zelf gekozen en zijn kwalitatief. De stukken zijn ook verkrijgbaar in vier maten, waar dat bij mij soms maar drie maten zijn. Uiteraard blijf ik zelf mijn haute couture ontwerpen en werk ik aan nieuwe collecties. Wie weet brengt deze samenwerking weer nieuwe mogelijkheden met zich mee.”

Muziek blijft voor Tylaine haar hoofdbezigheid. Ze doceert sinds 1995 piano aan de Heistse academie en is al meer dan 25 jaar professionele pianiste. Tylaine’s solowerk is postklassiek. Op 9 november stelt ze haar nieuwe album Constellations voor in het Heistse cultuurcentrum Zwaneberg, samen met zandkunstenares Colette Dedyn. Tylaine staat ook op de affiche van Magical Zen festival, op 17 augustus in Destelbergen.