Nieuws Mechelen Website provincie wijst weg naar on- en offline winkels

Website provincie wijst weg naar on- en offline winkels

Website provincie wijst weg naar on- en offline winkels

De provincie Antwerpen lanceerde het voorbije weekend de website www.ikkoopindeprovincieantwerpen.be Via de website vinden consumenten snel de weg naar online informatie over handelszaken in hun stad of gemeente.

De bedoeling is om iedereen aan te zetten om in hun buurt te winkelen. Niet elke handelaar heeft vandaag al een webshop, toch zijn er vaak leveringen en/of afhalingen mogelijk tijdens de coronacrisis.

Info voor consumenten
Veel uitbaters van niet-essentiële winkels en horecazaken blijven niet bij de pakken zitten en starten met leverings- en afhaalservices, waarbij de maatregelen om het coronavirus in te dijken voorop staan. Consumenten in de provincie Antwerpen kunnen op de website terecht voor dat aanbod per gemeente.

We moedigen consumenten aan om nu, meer dan ooit, in hun eigen buurt te winkelen en zo hun lokale economie te ondersteunen,” stelt gedeputeerde Ludwig Caluwé, bevoegd voor lokale economie bij de provincie Antwerpen. “Er bestaan al heel wat lokale webshops, maar niet elke ondernemer krijgt zoiets nu nog snel opgestart. Toch liggen hun activiteiten niet stil; vaak kan je nog goederen afhalen of worden die aan huis geleverd. Lokale besturen maken dat offline- en online-aanbod vaak al wel bekend via hun website en socialemediakanalen, maar nergens vind je al die informatie gebundeld. Via deze website willen we het globale aanbod meer bekendheid geven.

Info voor handelaars en lokale besturen
Ook handelaars en lokale besturen kunnen terecht op de nieuwe website. Ze vinden er een overzicht van de steunmaatregelen die de federale en de Vlaamse overheid nemen voor winkeliers die verplicht moeten sluiten tijdens de coronacrisis. Veel stads- en gemeentebesturen pakken daarnaast ook uit met extra initiatieven om hun handelaars te ondersteunen tijdens deze crisis.

De website wordt dagelijks geactualiseerd door de provincie Antwerpen, en zal nog verder uitgebreid worden met goede voorbeelden en praktijken en relevante informatie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.