Nieuws Mechelen Werken aan kruispunt bij Duvel uitgesteld

Werken aan kruispunt bij Duvel uitgesteld

Werken aan kruispunt bij Duvel uitgesteld

BREENDONK – De heraanleg van het kruispunt op de A12 ter hoogte van Brouwerij Duvel in Breendonk is uitgesteld. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Openbare Werken en Mobiliteit Ben Weyts op een vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger en Mechels schepen Marc Hendrickx.

“Op het kruispunt gebeurden in het verleden al meerdere keren zware ongevallen. De enige oplossing is een grondige herstructurering van het hele knooppunt. Daarvoor kan men natuurlijk niet over één nacht ijs gaan. Al hoop ik dat we voor het einde van het jaar enige vooruitzichten hebben met het oog op verbetering”, aldus Vlaams volksvertegenwoordiger Marc Hendrickx.

Studies

Het projectgebied maakt momenteel deel uit van twee studies, waardoor de voorontwerpstudie voor het kruispunt zelf nog niet toegewezen kon worden. De POM (Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij) Antwerpen voert een studie uit voor de ontsluiting van Kersdonk en het AWV (Agentschap Wegen en Verkeer) voert een studie uit over de verkeersknoop A12 – N16 – N17.

Zodra er meer duidelijkheid is over bovenstaande studies, zal AWV in de loop van 2018 een nieuwe studie uitschrijven,

“Ik hou uiteraard de vinger aan de pols en zal er persoonlijk op toezien dat van uitstel geen afstel komt”, besluit Marc Hendrickx.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.