Nieuws Mechelen Werken Speecqvest veroorzaken hinder voor handelaars

Werken Speecqvest veroorzaken hinder voor handelaars

Werken Speecqvest veroorzaken hinder voor handelaars

Ter voorbereiding van de werken aan de nieuwe parking Bruul in Mechelen gaat aannemer Van Laere op 24 oktober aan de pare kant van de Henri Speecqvest van start met de aanleg van de tijdelijke omleidingsweg.

Vanaf 24 oktober tot half november zijn de woningen aan de pare zijde moeilijk bereikbaar. Na de aanleg van de omleidingsweg zou dit opnieuw verbeteren. Let op het parkeerverbod vanaf zondagavond 23 oktober.

Er worden plaatselijk omleidingen van kracht. In de week van 20 oktober kan er op de huidige rijbaan van de Speecqvest (richting Mercierplein) slechts één rijvak worden gebruikt. De omleidingsweg wordt dan aangesloten ter hoogte van de kruispunten Ragheno en Mercier. Vanaf 28 oktober wordt deze omleidingsweg actief.

Na deze werken kan de bouw van de parking starten. De bussen van de Lijn zullen vanaf 24 oktober enkel nog via de Coxiestraat rijden. Zo rijden ze naar de perrons op het Stationsplein. In de Stationsstraat is er parkeerverbod om extra busperrons te maken tussen de Coxiestraat en taverne Friends.

Volgens de Stad Mechelen zijn de lokale handelszaken bereikbaar tijdens de werken, maar kan het wel moeilijker gaan. Leveringen kunnen blijven doorgaan. Als er toch praktische problemen zijn, spreken de handelaars best de aannemer aan.

Als handelaars toch hun zaak minstens acht dagen moeten sluiten vanwege de werken, hebben ze recht op een hinderattest. Hiermee kunnen ze een tegemoetkoming bij het Participatiefonds aanvragen.

Voor meer info over andere compensatiemaatregelen kunnen handelaars terecht bij de dienst Economie van de stad Mechelen.

Meer informatie vindt u hier.

De bouw van de ondergrondse parkeergarage is in handen van Q-Park.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.