Nieuws Mechelen Werknemers Rode Kruis kiezen zelf werktijden

Werknemers Rode Kruis kiezen zelf werktijden

Werknemers Rode Kruis kiezen zelf werktijden

Een aantal medewerkers van Rode Kruis Vlaanderen, met hoofdzetel in Mechelen, krijgen binnenkort de kans om zelf hun werktijden te kiezen.  Op die manier biedt de organisatie haar medewerkers meer verantwoordelijkheid en autonomie. Het concept van zelfsturing en zelfroosteren past binnen het idee van wendbaar en werkbaar werk. Rode Kruis Vlaanderen heeft een overeenkomst gesloten met Déhora België, expert inzake workforce planning en management, om deze innovatieve werkorganisatie te realiseren.

Door een aantal medewerkers meer beslissingsrecht te geven, trekt Rode Kruis Vlaanderen volop de kaart van sociale innovatie. Het gaat wel om een pilootproject. Ongeveer 100 medewerkers uit 3 pilootafafdelingen krijgen zeggenschap over hun eigen werktijden. Aan het proefproject nemen medewerkers van de afdelingen mobiele bloedcollecte, labo’s en opvang van asielzoekers deel.

De deelnemers aan het project kunnen hun eigen werktijden inkijken, valideren en aanvullen indien nodig. Geplande en gepresteerde uren worden na controle automatisch doorgestuurd naar het sociaal secretariaat.

Rode Kruis Vlaanderen wil met dit initiatief komen tot meer efficiëntie en uniformiteit in personeelsinzet, maar ook de aanzet geven tot meer betrokkenheid, tevredenheid en verantwoordelijkheidszin bij haar medewerkers.

De invoering van het zelfroosteren en de ontwikkeling van bijhorende oplossingen is gestart, en de medewerkers gaan in het najaar aan de slag. Na een grondige evaluatie wordt bekeken of de nieuwe methode van werkorganisatie wordt uitgerold naar ruim 1.000 extra medewerkers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.