Nieuws Mechelen Willebroek blijft Chinese delegaties aantrekken

Willebroek blijft Chinese delegaties aantrekken

Willebroek blijft Chinese delegaties aantrekken

WILLEBROEK – Willebroek blijft in de smaak vallen bij Chinese ondernemers. Voor de tweede keer bezocht een delegatie van zes hoge ambtenaren van het Chinese CPPCC Guilin Committee de gemeente. Het is al de derde keer in totaal dat een Chinese provincie contact opneemt voor een kennismakingsbezoek.

Guilin is een stadsprefectuur in het zuiden van China en één van de belangrijkste toeristische bestemmingen in China. De toeristische industrie is er sterk ontwikkeld maar er wordt ook sterk ingezet op onderzoek en ontwikkeling, en e-commerce. Het doel van dit bezoek was het uitwisselen van good practices en contacten op het vlak van stedelijke ontwikkeling en ondernemen.

De delegatie uit Guilin werd ontvangen in de gemeentelijke raadszaal. Daar kregen ze met de medewerking van de commerciële afdeling van Waterwegen en Zeekanaal, Hutchisonports Belgium containerterminal en ODTH Warehousing, een presentatie over de regio en het investeringspotentieel in de gemeente.

Chinese aantrek

Het is al de derde Chinese delegatie in totaal die naar Willebroek afzakte. Voor de bezoekers uit Guilin was het zelfs de tweede keer. Eind december vorig jaar gingen ze op bedrijfsbezoek bij Keppel Seghers. Het bedrijf uit Klein-Willebroek bouwde in Guilin mee aan de grootste afvalverbrandingsinstallatie van de wereld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.