Nieuws Mechelen Willebroek stapt mee in Burende Boeren

Willebroek stapt mee in Burende Boeren

Willebroek stapt mee in Burende Boeren

Schepen Frank Vanwelkenhuysen.

Schepen Frank Vanwelkenhuysen.

De gemeente Willebroek neemt vanaf dit jaar deel aan het project Burende Boeren. Dat werd beslist tijdens de gemeenteraad van dinsdag 23 februari.

Burende Boeren is een initiatief van RURANT vzw en is een samenwerking tussen de Provincie Antwerpen, IGEMO, Boerenbond, RESOC Mechelen, Innovatiesteunpunt en de lokale overheden van Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Heist-op-den-Berg, Nijlen, Puurs, Sint-Amands, Sint- Katelijne-Waver en Willebroek.

“Door de interactie tussen de verschillende partners kan er heel wat expertise uitgewisseld worden. Op die manier kunnen we de positie van de land- en tuinbouw in onze gemeente en de rest van het arrondissement Mechelen versterken”, aldus schepen Frank Vanwelkenhuysen. “Bovendien draagt dit project bij tot de realisatie van de doelstellingen van het Burgemeestersconvenant. Door werk te maken van een lokale voedselstrategie en zo de voedselkilometers terug te dringen, zorgen we er immers voor dat de CO2-uitstoot wordt verminderd.”

Het project loopt nog tot eind 2017. De gemeente Willebroek levert een bijdrage van zo’n 4.400 euro.

De volgende 2 jaar investeren Europa, Vlaanderen en de provincie Antwerpen meer dan 120.000 euro om de land- en tuinbouwsector in het arrondissement Mechelen te versterken. De doelstelling is om nieuwe economische ontwikkelingen te ondersteunen en de afstand tussen burgers en de sector te verkleinen. Milieuvriendelijk ondernemen wordt gepromoot, net als het gebruik van lokale producten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.