Nieuws Mechelen Willebroek start met luierbox

Willebroek start met luierbox

Willebroek start met luierbox

WILLEBROEK – De gemeente Willebroek start met een systeem van luierboxen. In die luierboxen kunnen overschotten van luiers gedeponeerd worden. Die worden daarna bezorgd bij kwetsbare gezinnen die hiermee geholpen zijn. Mogelijk komt er een gelijkaardig systeem voor maandverband.

“De kosten van luiers zijn een flinke hap uit het budget van jonge ouders, zeker bij gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Daarom dit voorstel van een luierbox. Is je baby of peuter een bepaalde maat van luier ontgroeid, dan kan je deze overschot aan luiers doneren in de luierbox, bijvoorbeeld bij Kind & Gezin”, vertelt Gert Boey (CD&V) aan de Gazet van Antwerpen. Hij deed het voorstel in de gemeenteraad.
De bedeling van de luiers aan kwetsbare gezinnen gebeurt in samenwerking met armoedeorganisatie Argos vzw en ATD vierde wereld.

Volgens bevoegd schepen Bavo Anciaux (Open Vld) komt er mogelijk een gelijkaardig systeem voor maandverband.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.