Nieuws Mechelen Willebroek valt in de prijzen op Openbaargroen Awards 2020

Willebroek valt in de prijzen op Openbaargroen Awards 2020

Willebroek valt in de prijzen op Openbaargroen Awards 2020

WILLEBROEK – Tijdens de finale van de Openbaargroen Awards sleepte Willebroek drie prijzen in de wacht. In de categorie ‘gemeente in bloei’ behaalde de gemeente de hoofdprijs. Willebroek werd ook gelauwerd als bijenvriendelijke gemeente en Het Brouwershof, het centrumpark aan de bibliotheek, werd vierde in het onderdeel ‘beste groenproject van 2020’.

De Openbaargroen Awards, is een wedstrijd voor steden en gemeenten georganiseerd door de Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG). De wedstrijd beoordeelt recente, vernieuwende en inspirerende openbare groen-, bloemen- en bijenvriendelijke realisaties in Vlaanderen.

Dit jaar waren er drie verschillende wedstrijdcategorieën: groene gemeente, bijenvriendelijke gemeente en gemeente in bloei, met een focus op bloemenprojecten.
In de categorie ‘Groene Gemeente’ werd Willebroek vierde laureaat met het Brouwershof voor beste groenproject. Ook mag de gemeente zich voortaan een bijenvriendelijke gemeente noemen, gezien Willebroek een bijensymbool (derde plaats) kreeg. In de categorie ‘gemeente in bloei’ behaalde Willebroek dan weer de eerste plaats. Vooral de kleurrijke bloemenweides vielen in de smaak bij de jury.

“We zijn heel tevreden met deze mooie erkenning”, zegt Maaike Bradt, Willebroeks schepen voor Omgeving. “Er werd hard gewerkt om van het Brouwershof een aangenaam centrumpark te maken voor jong en oud. De prijzen vormen een mooie pluim voor de collega’s van de Groendienst, die elke dag prachtig werk in onze gemeente leveren waar iedereen van kan genieten. Deze prijs is dan ook volledig hun verdienste.”

Het centrumpark Brouwershof

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Willebroek
Willebroek

Willebroek start met luierbox

WILLEBROEK - De gemeente Willebroek start met een systeem van luierboxen. In die luierboxen kunnen overschotten van luiers gedeponeerd worden.… Lees meer

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.