Nieuws Mechelen Willebroekse ondernemers krijgen duwtje in de rug

Willebroekse ondernemers krijgen duwtje in de rug

Willebroekse ondernemers krijgen duwtje in de rug

WILLEBROEK – het zijn moeilijke tijden voor ondernemers. De gemeente Willebroek besliste daarom om subsidies toe te kennen aan ondernemers die deelnemen aan erkende opleidingen. Zo willen ze hen een duwtje in de rug geven om deze crisisperiode door te komen.

De gemeente Willebroek start met subsidies voor ondernemers die een begeleidingstraject volgen. Zelfstandigen die actief zijn in Willebroek en een opleiding bij een erkende opleidingsorganisatie starten, hebben recht op een tussenkomst van de helft van de kostprijs met een maximum van 165 euro per aanvrager.

Deze maatregel is één van de acties van ‘de 12 Werken van Willebroek’, waarbij de gemeente via een grootschalig participatietraject met inwoners, verenigingen en handelaars op zoek ging naar herstelmaatregelen om Willebroek na de coronacrisis weer op te starten.
“Met deze tussenkomst willen we ondernemers stimuleren om zichzelf te blijven bijscholen”, zegt Ilse Lenvain, schepen van Lokale Economie. “Dat kan gaan over boekhouding of personeelszaken, maar ook over marketing of het gebruik van nieuwe technologie. Via deze financiële bijdrage willen we handelaars stimuleren en helpen om de gevolgen van verschrikkelijke coronaperiode te overbruggen en hier misschien zelfs sterker uit te komen. Uiteindelijk komt dit ook ten goede aan onze inwoners als Willebroek een mooi aanbod van handel- en horecazaken kan blijven aanbieden.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.