2-beelden (52) Foto: VeeloHeero

Willebroekse start-up ontwikkelt samen met Rode Duivel Jan Vertonghen (35) wieleroutfit voor het goede doel

Rode Duivel Jan Vertonghen isceen koersfanaat in hart en nieren. De Anderlecht-verdediger verkondigde al verschillende keren dat als hij de Lotto wint, hij een wielerploeg zou starten. Van topoutfits is hij nu al verzekerd: VeeloHeero, de Willebroekse start-up in unieke wieleroutfits, ontwikkelde ten voordele van de Jan Vertonghen Foundation een unieke en beschermende wieleroutfit.

Zoals steeds bij VeeloHeero, wordt 10% van de verkoop geschonken aan een goed doel. Voor hun eigen 2023 lijn werd gekozen om samen te werken met de Jan Vertonghen Foundation. Deze Foundation wil zoveel mogelijk kinderen aanzetten tot spelen, bewegen en creatief zijn. Hoe? Door bijvoorbeeld ziekenhuizen te steunen om extra infrastructuur te bouwen om zieke kinderen te laten revalideren en door playgrounds te financieren zodat ieder kind kan sporten. Net zoals een trainer het beste uit elke speler en zijn ploeg wil halen, wil de Jan Vertonghen Foundation het beste uit elk kind halen. “Toen de mannen van VeeloHeero met het idee van een outfit op de proppen kwamen, was ik onmiddellijk enthousiast", zegt voetballer bij RSC Anderlecht en recordinternational Jan Vertonghen. "Ik  ben een enorme fan van wielrennen en als dit dan ook nog eens gecombineerd kan worden met mijn Foundation, dan maakt me dat zeer blij en trots!”

Beschermend en comfortabel

"De visie en waarden van de Jan Vertonghen Foundation sluit perfect aan bij waar we bij VeeloHeero voor staan: uniek, warm en met het hart op de juiste plaats”, voegt Jan Vernaillen van VeeloHeero toe. “Hier zetten we graag mee onze schouders onder. We zijn trots dat Jan Vertonghen in onze outfit zal rondfietsen. Want… A true VeeloHeero rides the right stuff!”

Alexander, de topdesigner van VeeloHeero, liet zijn creativiteit volledig gaan en ontwikkelde twee soorten outfits. Daarbij wordt de Italiaanse topkwaliteit van Castelli gecombineerd met Belgische innovativiteit. Voor de broeken werkte VeeloHeero immers samen met Velusta, een andere Belgische start-up. Velusta ontwikkelde een meerlaagse bescherming om diepe schaafwonden ter hoogte van de heup te voorkomen. De bescherming is aan beide zijden in twee stroken verdeeld, zodat de bewegingsvrijheid van het been behouden blijft en de broek comfortabel zit.