Nieuws Mechelen Willemen bouwt ambassade in Rabat

Willemen bouwt ambassade in Rabat

Willemen bouwt ambassade in Rabat

Cosimco, sinds 2005 onderdeel van de Mechelse Willemen Groep, heeft de opdracht binnengehaald voor de bouw van de Belgische ambassade in de Marokkaanse hoofdstad Rabat. Het is de tweede ambassade die de Willemen Groep op Afrikaanse bodem plaatst. Eerder mocht het Mechelse familiebedrijf ook al de Belgische ambassade in het Congolese Kinshasa bouwen. De Belgische ambassade in Marokko zal het label BREEAM Excellent dragen en wordt het allereerste energetische passiefgebouw in Afrika.

Sinds enkele jaren zet Cosimco zijn eerste stappen op de exportmarkt. De algemeen directeur van Cosimco Patrick Dua zag vier jaar geleden na een geslaagde handelsmissie van Flanders Investment and Trade in Marokko een ideale groeipool. “Vandaag heeft Cosimco met Cosimco Maroc een eigen filiaal in Casablanca, met een eigen Marokkaanse directie en een vijftal ingenieurs”, zegt Dua. De eerste opdracht in Marokko was het neerzetten van twee industriële gebouwen voor havenbedrijf TMPA in de haven van Tanger. Vorig jaar werd daar ook gestart met de bouw van een centrale voor Danone. Cosimco werkt samen met Aswebo, Aannemingen Van Wellen en Franki Construct aan de bouw van een containerterminal voor APM Terminals in Tanger.

Het contract voor de Belgische ambassade in Rabat is voor Cosimco en Willemen Groep een visitekaartje voor de uitbouw van de activiteiten in Marokko en Afrika. “De komende jaren wil Cosimco voortdoen in België én groeien op de Marokkaanse markt. Marokko was in 2016 goed voor ongeveer 10 procent van de omzet. Op termijn moet dat aandeel stijgen tot 20 à 25 procent.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.