Nieuws Mechelen Willemen gaat naar jobbeurzen met bekroonde VR-bril

Willemen gaat naar jobbeurzen met bekroonde VR-bril

Willemen gaat naar jobbeurzen met bekroonde VR-bril

De komende weken en maanden gaat de Mechelse Willemen Groep op jobbeurzen opnieuw op zoek naar de project- en werfleiders van morgen. Het bedrijf maakt daarbij opnieuw gebruik van de Step into your future VR-bril, die in april bekroond werd met de HR Pioneer Award als beste rekruteringscampagne van het jaar.

Precies een jaar geleden ontwikkelde Willemen Groep een eigen 360° video en VR-bril waarmee het studenten vanop jobbeurzen teleporteert naar drie grote werven. “We zetten de studenten een speciale bril op en dankzij de VR-technologie belanden ze in een virtuele wereld. Zo lijkt het in deze video alsof je plots bovenop de 107 meter hoge Astrotoren in Brussel staat, of onder het toekomstige viaduct van de A11 tussen Brugge en Westkapelle. Op dezelfde manier tonen we hoe we de start- en landingsbanen op Brussels Airport renoveerden. De projectleider legt het allemaal haarfijn uit. Kijk je naar links of naar rechts, naar boven of naar onder, dan beweegt het beeld gewoon mee. Het is alsof je er echt bij bent”, legt CEO Tom Willemen uit.

De VR-bril ontpopte zich in geen tijd tot een echte publiekstrekker op beurzen. Tom Willemen: “Studenten staan in rijen aan te schuiven om hem uit te proberen. Op een jaar tijd werden op onze website www.stepintoyourfuture.be 1.500 cardboards aangevraagd, waarmee je de ervaring thuis opnieuw kan beleven en delen met familie en vrienden. We wierven via de Step into your future-campagne 40 startende burgerlijke en industriële ingenieurs aan. En van de generatie die nu in haar laatste jaar zit, willen we er nog eens 40.”

Willemen Groep is met 2.300 medewerkers de grootste familiale bouwgroep in België. “Zowel in binnen- als buitenland houden we er een stevig groeitempo op na. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar nieuw talent om onze organisatie te versterken. Op dit moment zijn er maar liefst 40 vacatures. Vorig jaar werden 192 nieuwe mensen aangetrokken, dit jaar al 203. De groep werft dus elke week 4 nieuwe medewerkers aan”, zegt talentcoördinator Ivan Malfliet. Alle vacatures vind je hier. De reacties van studenten die de bril uitprobeerden, zie je hier.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.