Nieuws Mechelen Willemen geeft mee vorm aan Luik

Willemen geeft mee vorm aan Luik

Willemen geeft mee vorm aan Luik

Het bouwverlof is gestart met goed nieuws voor Willemen Groep. De Mechelse bouwonderneming bouwt vanaf 2020 mee aan Coronmeuse, een nieuwe ecowijk van 25 hectare in de stad Luik. Het consortium Neolegia, waar Willemen Groep als projectontwikkelaar deel van uitmaakt, haalde de aanbesteding van het Luikse stadsbestuur binnen. Het project omvat onder meer 1.325 woningen en vergt een totale investering van 313 miljoen euro.

Naast appartementen en eengezinswoningen komen er ook gegroepeerde woonplaatsen, kangoeroewoningen, atelierwoningen en urban lofts. Enkel buurtwinkels, horecazaken en winkels die lokale producten verkopen, worden toegelaten. Verder is er nog ruimte voor een hotel, serviceflats, rust- en verzorgingstehuizen, twee crèches, een buurthuis, een overdekte biomarkt, stadsmoestuinen en een fietsherstelatelier. Alle parkeerplaatsen komen ondergronds.

Investering in openbare voorzieningen

Meer dan 60 miljoen van de 313 miljoen euro wordt in openbare voorzieningen geïnvesteerd. Het 4 hectare grote Parc Astrid krijgt nieuwe sportinstallaties, speelpleinen, rustplaatsen met fonteinen en waterpartijen. Het l’Equerre-gebouw, centraal in het park, wordt heringericht tot crèche, buurthuis en kleedkamers en toiletten voor de mensen die in het park komen sporten. Het Grand Palais, dat zo’n 5.000 vierkante meter groot is, wordt omgetoverd tot een basisschool met polyvalente sportzaal. Ook de oevers van het dok en de Maas krijgen een grondige renovatie om de site toegankelijker te maken.

Consortium Neolegia

Alle openbare werken en openbare voorzieningen worden ontworpen, gebouwd en gefinancierd door het consortium Neolegia. De werken starten in 2020 en zullen over 15 jaar worden gespreid.

Het consortium Neolegia bestaat uit de projectontwikkelaars Willemen Groep, Jan De Nul, CIT Blaton en Nacarat, de aannemers Franki Construct, Jan De Nul, CIT Blaton en Louis De Waele en de architecten Syntaxe, Artau, Altiplan en Atelier du Sart Tilman. BUUR (stedenbouw), MATRIciel (duurzame ontwikkeling), Pirnay Engineering (stabiliteit) , Poly-Tech Engineering (bijzondere technieken), PS2 (veiligheid en gezondheid), APOLLO (communicatie) en Radiance 35 (verlichting) zijn de consultants binnen het consortium.

zal het stadsbeeld van Luik aanzienlijk veranderen, want het omvat onder meer 1.325 woningen en vergt een totale investering van 313 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.