Willemen steunt campagne om arbeidsongevallen te verminderen

MECHELEN - De algemeen directeurs van alle bedrijven van de Mechelse bouwgroep Willemen hebben het Safety My Priority charter van de Confederatie Bouw ondertekend. De ondertekenaars engageren zich om het aantal arbeidsongevallen in de bouwsector terug te schroeven en ervoor te zorgen dat veiligheid altijd op de eerste plaats komt.

Ceo Tom Willemen van Willemen Groep, die het charter mee ondertekende: “We willen hiermee het krachtige signaal geven dat veiligheid onze absolute prioriteit is en blijft. Als we onze veiligheidscijfers vergelijken met die van de ganse sector, doen we het zeker niet slecht. Maar we willen niet gewoon beter doen dan de anderen, het is ons doel om het aantal ongevallen met werkverlet te reduceren tot nul. Want elk ongeval is er één te veel.”

Opleiding

Om dat doel te bereiken, organiseren de bedrijven die deel uitmaken van Willemen Groep maandelijks toolbox-meetings op hun werven en jaarlijks opleidingsdagen met de focus op veilig werken.

“Maar ook daarnaast wordt er voortdurend gecommuniceerd over veiligheid. Bovendien beschikt elke bouwvakker over een formulier waarmee hij kan nagaan of zijn werkplek al dan niet veilig is”, zegt coördinerend preventieadviseur Peter Van Oevelen.

De initiatieven die Willemen Groep neemt op het vlak van veiligheid worden gebundeld in de interne veiligheidscampagne GO FOR ZERO die inmiddels al aan haar achtste jaargang toe is.