Willemen stimuleert medewerkers om te innoveren

MECHELEN – Al voor de 9de keer organiseerde bouwbedrijf Willemen een interne innovatiewedstrijd. 52 medewerkers dienden een voorstel in. 13 projecten gingen vorige week naar huis met een innovatiepremie of een andere prijs.

Willemen Groep organiseert al sinds 2012 innovatiewedstrijden voor zijn medewerkers. Die geven hen de kans en de ruimte om eigen ideeën uit te werken om hun manier van werken eenvoudiger, veiliger en efficiënter te organiseren.

Volgens CEO Tom Willemen is innovatie dé sleutel tot succes van bedrijven. “In een competitieve markt als de bouwsector is het ontzettend belangrijk om nieuwe technologieën te benutten voor je concurrenten dat doen. We moeten dus niet noodzakelijk harder, maar vooral slimmer werken.”

Een bekend voorbeeld van een succesvol innovatievoorstel uit het verleden is Drainphalt, een waterdoorlatend asfalt. Het idee werd twee jaar geleden ingediend voor de Willemen Groep Innovatiewedstrijd en heeft intussen zijn weg naar de markt gevonden.

De Innovatiewedstrijd reikt prijzen uit in vier categorieën: veiligheid, milieu, interne werking en algemeen. De projecten die dit jaar bekroond werden zijn vrij technische innovaties, waarvan drie in de wereld van de paalfunderingen en sonderingen. Verder was er ook een app voor kwaliteit, veiligheid en milieu die in de prijzen viel. Die wordt zelfs momenteel al gebruikt bij de Willemen groep.