Fun failliet Themabeeld failliete Fun-winkel.

Winkelketen Fun vraagt faillissement aan: winkels sluiten donderdagavond definitief

Winkelketen Fun, gespecialiseerd in speelgoed, heeft het faillissement aangevraagd. Komende donderdag (15 februari) zullen de winkels een allerlaatste keer open zijn, waardoor de komende dagen koopjes te doen zullen zijn met kortingen tot wel 70 procent. Dat heeft de directie aangekondigd.

Fun zat financieel al langer in slechte papieren, zo raakte eerder dit jaar bekend. Het nieuws van het faillissement komt dan ook niet helemaal als een verrassing. Gehoopt werd dat voor de winkels een overnemer gevonden kon worden, maar dat is tot op vandaag nog niet gelukt. Toch lopen de onderhandelingen met “enkele serieuze kandidaten” nog. Mogelijk zouden zo 11 tot 24 winkels gered kunnen worden. “De kandidaten hebben ook aangegeven personeel te willen overnemen”, meldt Fun nog. Het afronden van de gesprekken zou eerder een kwestie van dagen dan van weken zijn.

“De lonen van het personeel zullen volledig uitbetaald worden”, meldt de directie nog. “Parallel wordt het faillissement aangevraagd en het dagelijkse beheer zal worden overgenomen door de curatoren die aangesteld worden door de ondernemingsrechtbank.”In de mededeling bedankt de directie het personeel nog voor de inspanningen “de voorbije jaren en in het bijzonder de afgelopen weken waar in zeer moeilijke omstandigheden werd gewerkt”. “De onzekerheid en buitengewone drukte tijdens de uitverkoop maakte deze periode er niet gemakkelijker op.”