Nieuws Mechelen Winkelpand gezocht voor activiteitencentrum

Winkelpand gezocht voor activiteitencentrum

Winkelpand gezocht voor activiteitencentrum

Karen Gauchez en Mich De Mol.

Oikonde Mechelen, dat ondersteuning biedt aan mensen met een beperking, wil in het centrum van Mechelen een activiteitencentrum/koffiebar openen met mensen die een beperking hebben. Ze lieten zich hiervoor inspireren door een gelijkaardig initiatief in Antwerpen: koffiebar Amici in de Kammenstraat. Het Mechelse project werd We zetten de geraniums buiten gedoopt en initiatiefneemsters Karen Gauchez en Mich De Mol zijn dringend op zoek naar een geschikt pand in de Mechelse binnenstad.

“In ons nieuwe project bieden we dagactiviteiten aan voor mensen met een beperking”, zegt Karen Gauchez.  “We mikken op een tiental cliënten die we een nuttige dagbesteding kunnen geven in het centrum, waar voorbijgangers binnen kunnen stappen om een kopje koffie te drinken, een boek te lezen, een spelletje te spelen of onze zelfgemaakte spullen kunnen kopen.”

De grappige naam We zetten de geraniums buiten is een uitbreiding van de werktitel Geranium. “In het begin moest het concept nog vorm krijgen en we konden er niet meteen een juiste term op plakken, want het is geen dagcentrum, geen dienstencentrum, geen café of taverne… We spraken dus over Geranium, en toen we effectief een naam voor ons ding moesten zoeken, verwerkten we de geranium er in. Vanuit de uitdrukking we zetten de bloemetjes buiten: het is een plek waar mensen zich amuseren, maar toch ook thuis zijn (geraniums zet je in een bloembak aan je huis).”

De initiatiefnemers zouden in het najaar van start willen gaan, maar er ontbreekt nog een belangrijk element: een pand waar ze hun project kunnen realiseren. “We zoeken een locatie waar veel passage is, zodat voorbijgangers er graag willen binnenkomen, een pand dat groot genoeg is en een toilet en kichenette heeft. Belangrijk is dat de huurprijs zo laag mogelijk is. We hebben niet de bedoeling om grote winst te maken, maar we kunnen niet de prijzen betalen die gangbaar zijn voor zulke panden.”

Het wordt bewust een kleinschalig project voor mensen met een (licht) mentale beperking, NAH (niet-aangeboren hersenletsel), autisme, een visuele beperking of een psychische stoornis.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.