Yu Dong aan hert werk in de (open) keuken. Foto: JW Yu Dong aan hert werk in de (open) keuken. Foto: JW

Wok Dynasty haalt Aziatische topchef Yu Dong binnen

Liefhebbers van de Oosterse keuken worden bij Wok Dynasty extra in de watten gelegd. Zaakvoerder Changying Wu haalde de vermaarde chef-kok Yu Dong binnen. Zijn gerechten zijn nu ook verkrijgbaar aan het Laar, pal in het dorpscentrum.

 

Vijftien jaar geleden opende Changying Wu haar restaurant Dynasty Wok in Aartselaar. Als locatie werd een ruim pand aan het Laar, tussen de kerk en het gemeentehuis, hiervoor ingericht.

Door de jaren heen wisten steeds meer mensen het restaurant te appreciëren. Een team van zes koks staat zes dagen op zeven klaar om iedereen a volonté culinair te bedienen. Dat was ook zo tijdens de coronaperiode toen het succes, ondanks de take away formule, daalde.

“Maar meteen daarna draaide onze zaak opnieuw op volle toeren”, zegt Wu. “De omzet ligt zelfs hoger dan daarvoor. Maar we moesten onlangs wel op zoek naar een nieuw chef-kok. In mijn zoektocht ontdekte ik Yu Dong die als topchef zijn sporen in de keuken reeds verdiend had.”

 

Wok Dynasty
Zaakvoerder Changying Wu. Foto: JW

Chinese ambassade

Volgens Wu werkte Dong (48) in meerdere gerenommeerde keukens in Maleisië en Japan voor hij in België als chef-kok in de Chinese ambassade in Brussel aan de slag ging. Zijn contract voor vier jaar daar liep ten einde wat meteen een grote opportuniteit was voor Dynasty Wok Aartselaar.

“Zijn uitgebreide internationale ervaring geeft de kwaliteit van onze buffetten een nog hogere dimensie te geven”, zegt Wu. “Hij weet als geen ander gerechten te creëren die de smaken van verschillende culturen samenbrengen. Hij bereidt ieder gerecht met precisie en passie en neemt zijn gasten mee op een smakelijke reis doorheen de Oosterse keuken.”

Chef-kok Yu Dong
Chef-kok Yu Dong. Foto: rr

Honderdjarige eieren

Naast de bestaande bekende gerechten kunnen de klanten in Aartselaar nu ook genieten van onder meer honderdjarige eieren, een Chinese delicatesse, waarbij eendeneieren ongeveer honderd dagen bewaard worden in een mengsel van houtskool en ongebluste kalk. Stinky tofu is een gepekeld gerecht waarbij tofu in een mengsel van gefermenteerde melk, groenten, vlees of vis gedurende verschillende maanden op smaak wordt gebracht.