Nieuws Mechelen Wordt Brouwerij Het Anker Eeuweling van het Jaar?

Wordt Brouwerij Het Anker Eeuweling van het Jaar?

Wordt Brouwerij Het Anker Eeuweling van het Jaar?

LIER/MECHELEN – De Mechelse Brouwerij Het Anker is één van de drie kanshebbers op de titel van Eeuweling van het Jaar, die tijdens de Family Business Happening van Voka-Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen en Antwerpen-Waasland wordt uitgereikt aan een familiebedrijf uit de regio dat al minstens 100 jaar bestaat.

Op donderdag 8 februari vindt bij familiebedrijf Dox Interieur Concepten in Lier de derde editie van de Family Business Happening plaats. Een zeventigtal bedrijven uit de provincie hebben zich ingeschreven en kiezen dan onder meer de Eeuweling van het jaar uit drie geselecteerde kanshebbers.

“Eerst wacht hen een rondleiding bij Dox, onder leiding van Inge Nuyens die als vijfde generatie in lijn dit familiebedrijf vandaag leidt”, zegt projectadviseur Stefan Van Ouytsel. “Daarna maken ze in kleinere groepjes kennis met drie familiebedrijven met een geschiedenis van minstens honderd jaar: de Mechelse brouwerij Het Anker, koffieproducent Miko uit Turnhout en het Antwerpse Stoopen & Meeûs, dat kleurstoffen en pigmenten verhandelt.”

Daarna bepalen de aanwezigen welk van de drie bedrijven naar huis mag met de titel en bijhorende award van Eeuweling van het Jaar. “Deze prijs gaat naar het bedrijf dat er het best in slaagt om te balanceren tussen innovatie en traditie, over de generaties heen. In samenwerking met ETWIE heeft Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen de drie kanshebbers bepaald op basis van drie evenwaardige pijlers: hun respect voor en gebruik van het bedrijfserfgoed, hun gecombineerde score voor strategie, talent, innovatie en internationalisering op basis van meetbare indicatoren in vergelijking met sectorgenoten en ten slotte ook hun inspiratiegehalte”, legt Stefan Van Ouytsel uit. “De eerste twee criteria zijn al beoordeeld door Voka en het ETWIE. Voor de beoordeling van hun voorbeeldfunctie voor jongere bedrijven doen we een beroep op de andere aanwezige familiebedrijven op de Family Business Happening.”

Bedrijfsoverdracht

Daarnaast wordt ook een prijs uitgereikt voor het Familiobedrijf van het Jaar. Die gaat naar het familiebedrijf dat het afgelopen jaar opmerkelijke stappen heeft gezet naar een duurzame overdracht naar de volgende generatie. Zes bedrijven namen het afgelopen jaar deel aan het Familio-traject van de Antwerpse Kamers en één van hen gaat met de prijs naar huis. Bij de kanshebbers zijn ECS uit Mechelen, Delta Technics uit Heist-op-den-Berg, Twinplast uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver en De Arend uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

Ondernemers die meer willen weten over de gratis toegankelijke Family Business Happening kunnen terecht op www.voka.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.